BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,98
GÜNCEL

TEOG tercihinde yerleşemeyen ne yapacak?

TEOG tercihlerinde nelere dikkat edilmeli? TEOG 2016 sonuçları belli oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından öğrencileri tercih heyecanı sardı.

Tercih listesindeki 25 okuldan birine yerleşemeyen öğrenciyi Milli Eğitim Bakanlığı yine otomatik olarak açık liseye kaydedecek.

Habertürk'te yer alan habere göre, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) yerleştirmelerinde en büyük eleştirilerin başında, tercihlerine yerleşemeyen öğrencilerin açık liseye otomatik olarak kaydedilmesi geliyordu. Bu yıl da uygulama değişmedi. Tercih listesindeki 25 okuldan birine yerleşemeyen öğrenciyi Milli Eğitim Bakanlığı yine otomatik olarak açık liseye kaydedecek.

TEOG Yerleştirme Kılavuzu'nun yayımlanmasıyla, liselere yerleştirmelerin nasıl olacağı da ortaya çıktı. Aileler, geçen yıl olduğu gibi öncelikle "ya özel ya devlet" tercihi yapmak zorunda. Çünkü özel okula kaydolan devlet okulları için tercih listesi hazırlayamayacak. Bir başka eleştirilecek uygulama ise öğrencilerin zorunlu açık liseye gönderilmesi olacak. Öğrenciler, 25 okulun yazıldığı tercih listesindeki okullardan birine yerleşemezse açık liseye kaydedilecek.

Geçen yıl yaklaşık 200 bin öğrenci ilk yerleştirmenin ardından açık liseye gönderilmiş, bu uygulamayı eğitimciler 14 yaşındaki çocukları örgün eğitim dışına çıkardığı için eleştirmişti. Açık liseye giden öğrencilerin önünde seçenek olarak bu yıl da imam hatip, meslek lisesi ya da özel okul seçeneği kalıyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR