BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,81
ALTIN 2.424,46
GÜNCEL

TEOG sınavından sonra okullar tatil mi 29 Nisan

TEOG 2016 sınavı 27-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Öğrencilerin merak ettiği konulardan biri ise TEOG sınavından sonra yani 29 Nisan'da okulların tatil olup olmayacağı.

TEOG sınavına sayılı günler kala öğrenciler ve veliler 29 Nisan'da okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'da 29 Nisan'da okulların tatil olup olmayacağıyla ilgili açıklama yaptı.

TEOG 2016 için geri sayım başladı. İyi bir liseye girmek için çalışan 8. sınav öğrencileri 27 Nisan Çarşamba ve 28 Nisan Perşembe günleri TEOG ikinci dönem sınavlarında ter dökecek. 

Peki TEOG sınavlarının olduğu günler okullar tatil mi? TEOG tatili kaç gün? 29 Nisan Cuma günü okullar tatil mi? sorularının yanıtları haberimizde.

29 NİSAN CUMA OKULLAR TATİL Mİ?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına sayılı günler kala öğrenciler “Cuma günü tatil olacak mı?” sorusunu gündeme getirdi. TEOG ikinci dönem sınavları 27-28 Nisan’da yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, şu an için 29 Nisan Cuma tatil değil. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8’inci sınıf öğrencileri kendi okulunda sınava girecek. Sınavın olduğu okullarda o günlerde ders işlenmeyecek.

YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?

Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN NASIL HESAPLANIR?

Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR