BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

TEOG 3. nakil işlemleri-E-Okul boş kontenjanlar TIKLA

TEOG ikinci nakil sonuçları açıklandı. Bir yandan nakil işlemleri yapılırken, şimdi de TEOG 3. nakil için boş kontenjanlar belli oldu. TEOG nakil sonuçları ve nakil işlemleri....

TEOG ikinci nakil sonuçları açıklandı. Bir yandan nakil işlemleri yapılırken, şimdi de TEOG 3. nakil için boş kontenjanlar belli oldu. TEOG nakil sonuçları ve nakil işlemleri.

E-Okul TEOG yerleştirme sonuçları... TEOG lise boş kontenjanlara bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Binlerce Öğrencinin Merakla Beklediği TEOGYerleştirme Sonuçları Açıklaması MEB'den Geldi. TEOG Tercih Sonuçlarıwww.meb.gov.tr'den TC Kimlik NO ile Görüntülenebiliyor. MEB TEOG Tercih ve Yerleştirme Sonuçlarıyla ilgili En Güncel Bilgiler

TEOG, ikinci nakil yerleştirme sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada TEOG boş kalan kontenjanlarla ilgili bir açıklama yapıldı. Öğrenci ve velilerin merakla bekledikleri TEOG boş kontenjanları ile ilgili ilk açıklama da böylece gelmiş oldu.

TEOG kapsamında merkezi sınavlara katılarak tercih yapan öğrenciler için ikinci nakil başvurularının ardından yerleştirme sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarıfından e-Okul üzerinden açıklanan sonuçlara göre, Galatasaray, İstanbul, Kabataş Erkek, Cağaloğlu Anadolu Lisesi gibi yüksek puanlı okullarda hala boş kontenjan var. Üçüncü nakil başvuruları 8-11 Eylül arasında alınacak.



Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ikinci nakil dönemi 1-5 Eylül tarihleri arasında yapıldı. 5 Eylül akşamı açıklanan ikinci nakil sonuçlarına göre de yüksek puanlı okullarda hala boş kontenjan var. Buna göre Galatasaray, İstanbul, Kabataş Erkek, Cağaloğlu Anadolu Lisesi gibi okullara yerleşmek hala mümkün. Öte yandan Amerikan Robert, Notre Dame De Sion, İtalyan Lisesi gibi yabancı özel okullarda da boş kontenjan var.



3. NAKİL YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN? 

Yerleştirme sonuçları 13 Eylül Cuma günü açıklanacak. Yerleştiği okuldan memnun olmayan öğrenciler önümüzdeki hafta da girmek istedikleri okulların boş kontenjanlarını takip ederek, taban puanının yakın olduğu okulu seçip şansını deneyebilir. Nakil başvurularında tek okul tercih edilebiliyor. Herhangi bir devlet okuluna ya da özel okula kayıt yaptırmış olan öğrencilerin de nakil şansı devam ediyor. Nakiller 26 Eylül’e kadar haftalık periyotlarla devam edecek. Öğrencilerin 15 Eylül’de eğitim öğretim yılı açıldıktan sonra da okul değiştirme imkanı bulunuyor.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLA

Devlet liselerinden bazılarının boş kontenjanları ise şöyle:

Galatasaray Lisesi: 6
İstanbul Lisesi:12
Kabataş Erkek Lisesi (Almanca):17
Kabataş Erkek Lisesi (İngilizce): 37
Cağaloğlu Anadolu Lisesi: 22
Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi: 62
Burak Bora Anadolu Lisesi (İngilizce): 73
Burak Bora Anadolu Lisesi (Fransızca): 18
Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi: 62
Kadıköy Anadolu Lisesi: 31
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi: 30
İstanbul Atatürk Fen Lisesi: 23
Atatürk Anadolu Lisesi: 78
Arnavutköy Korkmaz Yiğit Lisesi: 24
Pertevniyal Anadolu Lisesi: 28
Şehremini Anadolu Lisesi:34
Vefa Lisesi:19

TEOG'DA KONTENJAN BEKLENTİSİ

TEOG e-Okul MEB Lise Nakil İşlemeleri Nasıl Yapılacak? e-Okul TEOG Lise Puan Sorgulama ve Kontenjan Sorgulama İşlemleri TEOG Nakil İşlem Sonuçları Açıklandı mı? TEOG Nakil İşlem Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak? TEOG Haberlerinde Son Durum Nedir? TEOG'da En Son Gelişmeler Nelerdir? TEOG Lise Kayıtları Başladı mı? MEB e-Okul Lise Nakil İşlemleri Kontenjan ve Sonuç Sorgulama Ekranına Nasıl Ulaşabilirim? TEOG Nakiller İle İlgili Tüm Detaylar memurhaber.com'da...

Öğrenciler e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden kontrol ettikleri Lise Kontenjan ve Puan bilgisine göre istediği liseler için tercih yapıyorlar. Adaylar TEOG Nakil işlemlerini Liseye şahsi başvurarak veya faks ile başvuru ve kayıt işleminde bulunabiliyorlar.

ÖZEL OKUL TEŞVİKLERİNDE EK BAŞVURULAR 8-18 EYLÜL'DE...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel okulda okuyacak öğrencilere verilecek eğitim desteği için 70 bine yakın boş kontenjan olduğunu belirterek teşvik için ek başvuruların 8-18 Eylül tarihleri arasında alınacağını açıkladı.



Bakan Avcı, dün akşam TRT televizyonunda katıldığı bir programda gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Özel okullara devam edecek 250 bin öğrenci için eğitim öğretim desteği kontenjanı verildiğini hatırlatan Avcı, bu destek için 180 bin 637 başvuru geldiğini ve başvuruların sonuçlandığını söyledi. Okul öncesi özel kurumlara gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gideceklere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500 lira eğitim öğretim desteği verileceğini anlatan Avcı şöyle konuştu:

“Özel okullara teşvik için 250 bin öğrenci öngörmüştük. Burada ek başvuru imkanı var. 'Buraya ben müracaat edemedim, geç kaldım, sonradan haberim oldu' diyenler için söylüyorum. 8-18 Eylül arasında biz ek müracaatlar alacağız. Çünkü hala 70 bin imkanımız var. 19 Eylül'de biz kimler bu ek müracaatların içinde desteğe hak kazandılar onu ilan edeceğiz. 20-25 Eylül arasında tercihlerini yapacaklar"


Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR