BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
KPSS

TEOG 2.yerleştirme sonuçları MEB sorgu ekranı

TEOG 2.yerleştirme sonuçları MEB'den gelen son dakika bilgisine göre belli oldu. TEOG sonucu meb.gov.tr'de. TEOG 2'nci lise nakil sonuçları ve lise boş kontenjanları listesi memurhaber.com'da.

TEOG nakil sonuçları açıklandı. MEB'in son dakika haberine göre, lise 2'nci nakil sonuçları ve lise boş kontenjanları listesi meb.gov.tr'den yayınlandı. TEOG lise nakil başvuru yapanlar nakil sonuçları ve lise boş kontenjanları memurhaber.com'da.

TEOG 2016 2.nakil yerleştirme sonuçları MEB tarafından verilen son dakika bilgisine göre açıklandı. Hangi liseye yerleştim sorusu bugün yanıt buluyor. Sonuçlar açıklandığı andan itibaren meb.gov.tr'den ve haberimizden yerleştiğiniz okulu öğrenebilirsiniz.

TEOG 2.nakil yerleştirme sonuçları açıklandı. Yerleştirme sonuçları meb.gov.tr ve memurhaber.com'dan öğrenebilirsiniz.

LİSE 3. NAKİL BAŞVURULARI BUGÜN

TEOG 2'nci nakil sonuçları bugün belli oldu. 1. dönem nakil başvuru sonuçlarında boş kalan kontenjanlara göre 2. nakil sonuçları da açıklandı. Lise 3'üncü nakil başvuruları bugün başlayacak.

Yerleştiği okuldan memnun olmayan veya tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyerek otomatik olarak kaydı açık liseye yapılan öğrencilere, nakil döneminde üç tercih hakkı verilecek. Nakillerde il veya ilçe sınırlaması olmayacak. Yerleştirmeler merkezi olarak yapılacak. Adayların başvurularını mezun oldukları okula yapması gerekiyor. Ağustos’taki üç nakil döneminde de adaylar, tercihlerini okulların puan denkliğine bakmadan yapabiliyor. Ancak uzmanlar yüzdelik dilimin çok üstündeki okullara girmenin düşük bir şans olduğunu söylüyor. Uzmanlar, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından tüm kontenjanları dolan okullara da, adayların  yazabileceğini söylüyor. Çünkü okullar arasında geçişler mümkün olduğu için, her an kontenjanlarda boşluklar oluşabilir.

KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır. 

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR