BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.506,04
GÜNCEL

TEOG 2016 Türkçe soruları ve cevapları açıklandı

TEOG Türkçe soru ve cevapları 2016 açıklandı. İşte MEB'in 2016 TEOG Türkçe soru ve cevapları açıklaması...

27 Nisan 2016 TEOG Türkçe sınavı soruları ile TEOG Türkçe soruları yorumları bu sayfada. Her gün üç sınav yapılacak, ikinci dönem TEOG maratonu 28 Nisan’da tamamlanacak. Peki 2016 TEOG Soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı yorumları ile TEOG Türkçe soruları cevap Anahtarı A Kitapçığı B Kitapçığı C Kitapçığı ve D Kitapçığı yayında.

Ortaokul 8. sınıfta okuyan Liseye yerleşmek için 1 milyon 174 bin 427 öğrenci, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nin (TEOG) ikinci dönem sınavlarında bugün ve yarın ter dökecek.

TEOG TÜRKÇE SORU VE CEVAPLARI VİDEOLU ANLATIM

Öğrenciler, bugünkü oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, yarın ikinci oturumda ise Fen ve Teknoloji, İnkîlap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.

Musevi öğrencilerden sonra bu yıl Ermeni okullarında okuyan 218 öğrenci için de özel din soruları kitapçıkta yer alacak. TEOG sorularını devlet okullarında çalışan 83 öğretmen hazırladı. 20’şer soruluk her sınav 40 dakika sürecek ve her sınavdan sonra 30 dakika ara olacak. 

2015-2016 2. Dönem TEOG Türkçe Cevapları

1. Terimler sözlüğü oluşturma sorusunun cevabı: A) metre – makroklima – rakım

2. Verilen metindeki “bir” kelimelerinden hangisi farklı anlamda kullanılmıştır sorusunun cevabı:  C) III (Onunla bir yaşta ihtiyar çınar – “bir” kelimesi, diğerlerinden farklı olarak,  “aynı” anlamında kullanılmıştır.)

3. “Gerçek dostun ve olduğunu bilirim, bildiğim için de …” Bu cümlenin “özveri” anlamı taşıması için aşağıdakilerin hangisiyle tamamlanması gerekir? sorusunun cevabı: C) Yeri geldiğinde kendi isteklerimden onun için vazgeçerim.

4. “(I) Anneannem sadece biz çocuklar için değil, mahallenin büyükleri için de ayrı bir anlama sahipti. (II) Arka bahçede, hemen hemen…” Bu metinde numaralandırılmış cümlelerin hangisinde neden-sonuç ilişkisi vardır? sorusunun cevabı: D) III ve IV (III. Kokusu gitmiştir diye tüm komşulara da dağıtırdı. IV. Dumanı üstünde yufka ekmeği ve bazlamaları görünce komşuların yüzüne sıcak bir tebessüm yerleşirdi)

5. “Bizde bisikletin bir spor aracı olarak kullanılması, dünyada ilk bisiklet yarışmasının yapılmasından kırk yıl sonra…” Bu cümleden aşağıdaki yargılardan hangisi kesin olarak çıkarılır? sorusunun cevabı: B) Bisiklet spor dışında da kullanılan bir araçtır. (En başta yarışmadan bahsedip sonda ise bisikleti bir gezginin ülkemize sokmasından bahsettiği için bisikletin spor dışında da kullanılan bir araç olduğuna kesin olarak ulaşabiliriz. )

6. “Anadolu toprağı Türkler yerleşmeden önce boş değildi…” Bu metinde Anadolu’nun hangi özelliği vurgulanmıştır? sorusunun cevabı: A) Birçok kültürün buluşma noktası olması

7. “Çocuğa güzellik, insanlık duyguları ile ulus ve yurt sevgisi kazandırmada şiirin etkisi çok önemlidir…”Bu metinde şiirin aşağıdaki işlevlerinin hangisinden söz edilmemiştir? sorusunun cevabı: B) Ezber gücünü arttırması

8. (I) “Denizineği” olarak bilinen manatiler, genellikle vakitlerini su altındaki bitki örtüsünde otlayarak geçirirler. (II) Sıcak kıyıların…” Bu metinde numaralandırılmış cümlelerin hangisinden sonra “Öyle ki saatte 25 km hızla bile yüzebilirler” cümlesinin getirilmesi en uygundur? sorusunun cevabı: D) IV (Hantal görünüşlerine rağmen manatiler usta yüzücüdür. cümlesinden sonra getirilmelidir.)

9. “Nasrettin Hoca eşeğinden düşer ve acıyla kıvranır.” Bu metin düşüncenin akışına göre aşağıdakilerden hangisiyle tamamlanmalıdır? sorusunun cevabı: D) Aynı duyguyu yaşayanlar birbirini daha iyi anlar.

10. “Evet, isterseniz bununla ilgili bir anımı paylaşayım. Jules Verne’in…” Bu metin aşağıdaki sorulardan hangisine yanıt olarak söylenmiştir? sorusunun cevabı: B) Çocukluğunuzda yazar olmaya yönelik bir isteğiniz var mıydı?

11. “İnsanın yaşamını yönlendiren en büyük güç olmuştur söz ve sözcükler…” Bu metinde yazar ana fikri desteklemek için hangisine başvurmuştur? sorusunun cevabı: D) Öne sürdüğü düşünceyi başkalarının görüşleriyle destekleme

12. “İhtiyarlar ne yaparlar? Başlarından geçenleri yazarlar. Ben de bunu yapıyorum…” Bu metinde yazar aşağıdaki metin türlerinden hangisine ait eserler verilmesini önermektedir? sorusunun cevabı: C) Günlük

13. “Yunus Emre, tasavvuf edebiyatının en büyük şairlerinden biridir…” Bu metne göre aşağıdaki dörtlüklerden hangisi Yunus Emre’ye ait olamaz? sorusunun cevabı:
B) Bizim yaylanın başına
Can dayanmaz düşüne
Serin yaylalar başına
Kuraydım otağı şimdi

14. “(I) Akdeniz Bölgesi genellikle yaz mevsiminin hakimiyet alanı gibi düşünülse de Davraz bu inanışı tersine çeviriyor bence…” Bu metinde numaralanmış cümlelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? sorusunun cevabı: A) I. cümle öznel yargıdır.

15. “(I) Yenilenebilen ve ses yalıtımı sağlayan saman balyası en ucuz doğal malzemelerden biridir. (II) Ayrıca…” Bu metin iki paragrafa bölünmek istenirse ikinci paragraf numaralanmış cümlelerin hangisiyle başlar? sorusunun cevabı: B) IV. (Saman balyası evlerle Türkiye yeni yeni tanışıyor.)

16. Numaralanmış cümlelerin hangisinde çatı özelliği yanlış verilmiştir? sorusunun cevabı: C) III (Geçmişi, tatlı bir çocuk masalı gibi anımsarız – Edilgen)

17. “(I) Köyde dedemin keçileri, tavukları ve birkaç ineği bulunuyordu. (II) Burada minicik…” Bu metinde numaralanmış cümlelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez? sorusunun cevabı: D) IV. cümle ortak ögeli bir cümledir. (Ninem fideleri çapalardı, ben ağaçların altında oynardım. – Ortak öge bulunmamaktadır.) 

18. “Azim ve kararlılıkla yapılan çalışmalar insanı her zaman mutluluğa ulaştırır.” Bu cümlede vurgulana öge aşağıdakilerden hangisidir? sorusunun cevabı: A) Yer tamlayıcısı

19. Metinde altı çizili sözlerin hangisinde yazım yanlışı vardır? sorusunun cevabı C) III (ay çiçekleri – doğrusu “ayçiçekleri”dir)

20. “Sizce mutluluk nedir( )” diye soran birine on beş yıl önce şöyle demiştim ( ) Mutluluk insanın içini ısıtan ( ) aydınlatan bir şeydir ( ) Bu metinde yay ayraçla gösterilen yerlere aşağıdakilerden hangisinde verilen noktalama işaretleri sırasıyla getirilmelidir? sorusunun cevabı: B) (?) (:) (,) (.)

TEOG Sınav Soruları 28 Nisan’dan itibaren EBA üzerinden ve sayfamızdan videolu çözümlü olarak yayınlanacak. TEOG Soruları açıklanana kadar aklınıza takılan soruları aşağıdan hemen yazıp cevap alabilirsiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR