BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
ÖĞRETMEN

Teknoloji öğretmenleri atama bekliyor!

Ankara Kızılay'da bir araya gelen bir grup öğretmen adayı, teknoloji ve tasarım öğretmenlerine şubat ve kasım ayında atama yapılmasını istedi.

Güvenpark'ta bir araya gelen öğretmenler, 'Son 350 mezun, atanmak istiyoruz', 'Sözleşmeli kölelik istemiyoruz' dövizleri açtı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Haluk Türkgüzeli, Teknoloji ve Tasarım Öğretmenleri olarak yeni eğitim sistemi nedeniyle norm fazlası oluşan sınıf öğretmenlerinin teknoloji ve tasarım, müzük, beden eğitimi ve zihinsel engelliler öğretmenliğine geçirilmesi ve mahkeme kararı olmasına rağmen hala kararın uygulanmamasını protesto için toplandıklarını söyledi.

Bu kararın uygulanmaması sebebiyle ilk ve ek atama da kontenjanların plansızca verilmesi ve baraj puanı getirerek atamaların önüne engel konulduğunu belirten Türkgüzeli, "Alan değişiklikleri nedeni ile bu derslerin asıl sahipleri ve eğitimlerini senelerce almış öğretmenler olarak derslerimizin kalitesinin düşürülmesi, 80 sayılı karar ile 1. öncelikli kaynaklık ettiğimiz teknoloji ve tasarım dersine henüz mezunlarımız bitmeden yine baraj bahane gösterilerek kontenjan hakkımızın başka branşlara tanınmasıdır." dedi.

Derslerin 6. sınıflara tekrar konulmasını, ilk ve ek atama da sınıf öğretmenlerinin alan işgali nedeniyle ellerinden alınan kontenjan haklarının iade edilmesini isteyen Türkgüzeli, baraj puanlarının tüm branşlar için kaldırılmasını kasım ve şubat ayında atama yapılmasını dile getirdi.

Açıklamanın ardından grup üyeleri buradan Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) yürüdü.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR