BIST 10.257
DOLAR 32,24
EURO 34,68
ALTIN 2.396,72
İŞÇİ

TC no ile SGK sorgulama ve SSK hizmet dökümü

SGK hizmet dökümü alma ve SGK sorgulama işlemlerini tek bir portal üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemler sayesinde sigorta bilgilerinize erişebilirsiniz. Ayrıntılar memurhaber.com'da.

TC kimlik no ile SGK sorgulama işlemi yapabilir ve SSK hizmet dökümünüzü internet üzerinden yapacağınız birkaç basit işlem ile birlikte edinebilirsiniz. 

Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında çalışmakta olan bireyler için SGK hizmet dökümü oldukça önemli. SGK hizmet dökümü uygulaması ile birlikte sigortanızı ödenip, ödenmediği, hangi tutar üzerinden ödeme yapıldığını veya sigortanız ile ilgili bilgileri istediğiniz zaman sorgulama yapabilir ve bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Bunlara ek olarak işe giriş çıkış tarihlerinizi de kontrol edebilirsiniz. Ve ayrıca emeklilik için ilgili konulara da rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere SGK hizmet dökümü işleminizi internet üzerinden nasıl yapmanız gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz. Yazımızın devamında verecek olduğumuz bilgiler sayesinde, sizlerde SGK hizmet dökümü sorgulama işleminizi kolaylık ile yapabilirsiniz. SGK hizmet dökümü işleminiz için sizlere verecek olduğumuz adımları sırasıyla dikkatlice takip etmeniz gerekmektedir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ

SGK hizmet dökümü sorgulama işleminizi 7 gün 24 saat internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaştığınız zaman, hemen müdahale etme durumuna sahipsiniz. Özellikle çalışmakta olduğu kurumda bu tarz sorunlar ile karşılaşan bireyler için bu uygulama oldukça yararlı.

SGK hizmet dökümü sorgulama ekranı üzerinde size ait bilgiler de yer almaktadır. Gerekli durumlarda buradan bilgilerinize rahatlıkla ulaşabileceğiniz gibi, kontrol etme imkanına da sahipsiniz.

Eğer herhangi bir yanlışlık ile karşılaşırsanız Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili birimlerine müracaat etmeniz gerekir. Yapmış olduğunuz bu müracaat işleminizden sonra yanlışlıklar en kısa zamanda giderilecek ve büyük problemlere yol açmadan engellenmiş olacak. Problemlerin bu denli çabuk ve kolay halledilmesi, kurum açısından da oldukça iyi bir kolaylık yaratır.

BİLGİLERİNİZİ DOĞRU GİRİN

SGK hizmet dökümü işleminizi önceden 2 farklı şekilde yapabilmekteydiniz. Ancak ESGM sistemi üzerinden artık SGK hizmet dökümü sorgulama işleminizi yapamamaktasınız. Bunun için sorgulama işleminizi e-devlet sistemi üzerinden yapmanız gerekir.

E-Devlet sistemi üzerinden, gerekli bilgiler kapsamında işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Hizmet dökümü işleminizi yaparken sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir biçimde sistemde ilgili yerlere yazmanız gerekir.

SGK hizmet dökümü işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden yapabilmek için bazı bilgilere ihtiyacınız bulunuyor. E-Devlet için, sizlerinde bildiği bir şifreye ihtiyacınız olacak. Şifre ile gerçekleştirecek olduğunuz tüm işlemleriniz için E-Devlet sistemini kullanmanız gerekiyor.

E-DEVLET ŞİFRENİZİ EDİNMENİZ GEREKİYOR

E-Devlet şifresi ile gerçekleştirecek olduğunuz sorgulama işleminiz için öncelikle E-Devlet şifrenizi edinmeniz gerekli. E-Devlet şifrenizi kimlik bilgileriniz ile birlikte herhangi bir PTT şubesine yapacak olduğunuz e-devlet şifresi öğrenme başvurusu ile kolaylıkla edinebilirsiniz.

E-Devlet şifrenizi öğrenme işleminiz için 2 TL tutarında işlem maliyeti ödemeniz de gerekiyor. Ayrıca çeşitli nedenler ile (unutma, kaybetme gibi) yeniden müraacat edecek olduğunuz E-Devlet şifreniz için ilk seferkinden farklı olarak 4 tl gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.

TC KİMLİK NUMARANIZI DOĞRULAYIN

E-Devlet alma işleminizi gerçekleştirdikten sonra sorgulama işleminize ek olarak E-Devlet çatısı altındaki tüm işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

E-Devlet şifrenizi edindikten sonra, sorgulama işleminizi bağlı olduğunuz kuruma göre yapmanız gerekmektedir. Bağlı olduğunuz kurumlar SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı'dır. Bu kurumlara bağlı olan bireylerimiz açılan sorgulama ekranı üzerinden ilk olarak kimliğimi şimdi doğrula butonuna tıklamaları gerekiyor.

Sonrasında değişen ekran ile birlikte TC kimlik numaranızı eksiksiz ve doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Ardından edinmiş olduğunuz E-Devlet şifrenizi ekrandaki ilgili yere girmeniz gerekiyor.

Bu gerçekleştirmiş olduğunuz işlemlerinizden sonra sisteme giriş yap butonu ile birlikte SGK hizmet dökümü sistemine giriş yapabilirsiniz. Bu aşamadan sonra SGK hizmet dökümünüzü ekranda göreceksinizdir. Bu belgeyi edindikten sonra ilgili olan her yerde kullanabilirsiniz.

Yazımızda sizlere vermiş olduğumuz tüm bu adımlar sayesinde sizlerde SGK hizmet dökümü işleminizi kolaylık ile yapabilirsiniz. Eğer E-Devlet şifresinin yanı sıra, mobil imza, elektronik imza veya TC kimlik kartıyla sisteme giriş yapmak isterseniz, bilgilerinizi girmeniz ile birlikte yine SGK hizmet dökümüne kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İşlemlerinizi bilgisayarlardan, tabletlerden veya akıllı telefonlarınızdan kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR