BIST 10.240
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.409,44
GÜNCEL

TC ile SSK hizmet dökümü sorgulama

TC kimlik numarası ile SSK gün ve borç sorgulama işlemi nasıl yapılır? Sigorta işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde...

Vatandaşlar internet üzerinden TC kimlik numarası SSK gün ve hizmet dökümü sorgulama işlemi yapabiliyor. İşte TC kimlik numarası ile SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi hakkında ayrıntılar...

Sigorta bilgilerine ulaşmak isteyen binlerce kişi online işlem sistemini kullanıyor. Bu işlemler önceden zaman alan ve kurumlara gidilerek yapılan işlemlerdi.Günümüz teknolojisinde ise internet artık hayatın her alanında olduğu için SGK hizmet dökümü bilgilerine ulaşmak da hem cep telefonlarından hem de mobil uygulamalardan öğrenmek kolaylaştı.

SSK kurumuna bağlı olanlar için de yapılan yeni yasal düzenlemelerden sonra SSK tc ile gün sorgulama işlemi de sık sık yapılıyor. Sosyal Güvence sağlamak amacıyla oluşturulan bu kurumlardan faydalanmak için belirli bir süre sigorta veya prim ödemesi yapılıyor. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşların sosyal güvenceleri sağlanmış oluyor. Ayrıca emeklilik yaşı geldiği zaman bağlı oldukları kurumdan emekli olabiliyorlar.

Kurumlardan emekli olmak için sadece prim ödemeleri değil emeklilik yaşı ve prim günü de önem taşıyor. Bu bilgiler ise en çok işe giriş işlemlerine ulaşmak için kullanılıyor. Çünkü her kurum ya da kuruluşun işe alacakları kişinin bu bilgilerine ihtiyaç duyuyor. SGK borç sorgulama da prim ödemelerinde oldukça önemli, eğer borcunuz varsa bu durum emekliliğinize de yansıyor. 

Sorgulama yaparak sigorta bilgilerinizi, işe giriş tarihinizi, prim ödediğiniz günleri ve diğer kimlik bilgilerini sisteme girdikten sonra bunların dökümünü de yapabilirsiniz. Önceden olduğu gibi devlet işleri için uzun kuyruklara girmeye ve vakit kaybetmeye gerek yok tüm işlemleri halletmek için e-devlet şifresi yetiyor. İlk kez duyan vatandaşlar da şifre alma metotları öğrenmek istiyor. Kimlik numaranız olmadan uygulamaya giriş yapmak ve kullanmak mümkün olmuyor, devletin sunduğu bu hizmetten sigorta bilgilerinden prim gün sayısına kadar bir çok bilgiye ulaşmak mümkün olabiliyor. 

SGK HİZMET DÖKÜMÜ ALMA SİSTEMİ ONLİNE DAHA KOLAY

Artık devlet işlemleri o kadar kolay yapılıyor ki nerde olduğunuz hiç önemli olmuyor. İş yerinden, evden, dışarıdayken bile SGK hizmet dökümü işleminin halletmek mümkün oluyor. SGK hizmet dökümü işlemini halletmeniz için ise sadece tek bir şey gerekiyor o da e-devlet şifresi. E-devlet şifresini en yakınınızdaki PTT'ye giderek 2 TL karşılığında alabiliyorsunuz. TC kimlik numaranızı girdikten sonra ekrana gelen hizmet butonlarından döküm işlemlerinizi yapabilirsiniz. Daha sonra aldığınız bu şifreyi tüm işlemleriniz de kullanabiliyor, birden fazla şifreye ihtiyaç duymamış oluyorsunuz. İşlemler için "www.turkiye.gov.tr" ya da "www.sgk.gov.tr" internet adreslerine aşağıda ki linklere tıklayarak erişebilirsiniz. Hizmetler kısmından SGK’nın vermiş olduğu emeklilik hesaplama motorları sayesinde emekli olmak için gerekli olan işlemleri gerçekleştirebilir ve SGK hizmet dökümü ile işe giriş bilgilerine de bakabilirsiniz.

E-SGM ÜZERİNDEN ŞİFRESİZ İŞLEM DE YAPILIYOR

Dilerseniz şifresiz işlemler için E-SGM uygulaması üzerinden şifresiz ve kimlik numarası ile hizmet dökümü de yapabilirsiniz. Fakat e-devlet şifresi alarak işlemlerinizi halletmek daha zahmetsiz çünkü gerektiğinde sabıka kaydı, emeklilik ve diğer tüm işlemler için kullabilirsiniz. SGK borç bilgileri özel sektörde çalışan kişilerin kanuni hakkı olmaktadır. Prim ödemeleri çalışılan her gün için ödenmesi gerekmektedir. Sigortasız işçi çalıştırmak suç olduğu için bu sektör devlet ya da özel ayırt etmeksizin suç teşkil etmektedir. SGK hizmet dökümü çalışanların faydalandığı sosyal haklardan yararlanırken önceden yaptıkları işlemleri de görmelerini sağlar. Dilerseniz e-devlet girişinizi mobil imza ya da elektronik imza oluşturarak da yapabilirsiniz. Bu işlemlerin adı aynı zamanda SGK 4A işlemleri olarak da devletin resmi web sitesinde yer almaktadır.

SGK TC İLE GÜN SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

Tüm bilgileri barındıran bu portal sayesinde artık her türlü hizmette kolaylık sağlanıyor. Zaman zaman gereken bu evraklar için önceden olduğu gibi uzun kuyruklarda sıra beklemeye ve vakit kaybetmeye gerek kalmıyor. Gün içerisinde çalışan kişiler için bu tür kurumlara gidip gelmek geçmişte oldukça güçtü. Yoğun çalışma hayatı içinde bir de bu işlemler için vakit harcamak kuruma gidilse de uzun sürelerde yapılıyordu. Artık SGK TC ile gün sorgulama için kısa ve kullanışlı yöntemler geliştirildi. Sorgulamaların yararı ise bir çok konu da işe yarıyor çünkü ne zaman emekli olacağını bilmek isteyenler de sorgulama işlemi ile birlikte merak ettikleri şeyler hakkında bilgi sahibi oluyor. SSK gün sorgulama  sayesinde her zaman ve her yerden bilgi almak mümkün.

SGK BORÇ SORGULAMA DA ONLİNE YAPILABİLİYOR

Eğer iş yeri sahibiyseniz SGK borcu işlemi işverenler için de kolaylaştırıldı. Sistem hem borçlarını öğrenmek hem de ödedikleri primlerin yatırılıp yatırılmadığını kontrol etmek isteyen işverenler için oluşturuldu. İşverenlerin SGK borç sorgulama işlemlerini yapması için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi adresi olan E-SGK başlığının altındaki E-Borç Sorgulama kısmına girmesi gerekiyor. Ancak bu sayfaya giriş için kullanıcı adınızın ve şifrenizin olması gerekiyor. SGK, bu kullanıcı adını ve şifreyi kurumların belgeleri tamamlandığı zaman sahiplerine vermektedir. Eğer kullanıcı adınızı ve şifrenizi bilmiyorsanız SGK’ya başvurmanız gerekmektedir. Şifre ve kullanıcı adı edindikten sonra SGK borç sorgulama işlemi yapabilirsiniz. İşlemleri SGK tc ile sorgulama da yapılabiliyor.

E-DEVLET GİRİŞ İŞLEMİ

Geçmişten günümüze değişen şartlar yenilikleri de beraberinde getiriyor. Giderek hayatımızı kolaylaştıran online işlemler büyük bir zaman tasarrufu sağlıyor. Artık resmi kurumlarla ilgili işlemleri bir yere gitmeden e-devlet giriş resmi sitesi www.turkiye.gov.tr'den yapabilirsiniz. Bunlardan en önemlileri ise e-devlet giriş sayfası ile yapılan vergi borcu, diploma kayıtları, sabıka sorgulama,sorgulama işlemleridir. Tüm bu işlemleri yapmak için sayfayı açtığınızda ekrana giriş butonu gelecektir ve bu kısma kimlik numaranızı, postahanelerden aldığınız e-devlet giriş sayfası şifrenizi girmeniz gerekiyor. Online sayfalar üzerinde yer alan bu sanal portal internet ile tüm kamu uygulamaları tek bir çatı altında toplanmış oluyor ve vatandaşlar çok kısa süreler içinde ulaşmak istedikleri belge ve bilgilere ulaşabiliyor. Önceden olduğu gibi devlet işleri için uzun kuyruklara girmeye ve vakit kaybetmeye gerek yok tüm işlemleri halletmek için sadece tek tık yetiyor. Bu uygulama ile devlet hizmetlerinin vatandaşa kaliteli, etkin, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaşması hedeflenmektedir. Vatandaşlar e-devlet uygulaması ile üniversite ön kayıt yaptırmak, lisans tamamlama başvurusu gibi alanlarda da kullanılmaktadır.

"E-DEVLET KULLANAN KİŞİ SAYISI YAKLAŞIK 25 MİLYON"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım  soru önergesi ile ilgili açıklama yaparken şunları söyledi: 'e-Devlet Kapısı’nı (türkiye.gov.tr) aktif kullanan vatandaşlarımızın sayısı 25 Aralık 2015 itibariyle 25 milyon 580 bin 442 kişidir. 15 yaş üzeri kullanıcılara hizmet sağlamaktadır. 33 milyon 253 bin 32 kişinin henüz e-Devlet Kapısını kullanmadığı anlaşılmaktadır. E-devlet Kapısından hizmet verilmeye başlandığı 2008 yılından 2015 yılı sonuna kadar unutma nedeniyle toplam tekrar şifre alım sayısı 9 milyon 262 bin 527 adettir. Ücretsiz şifre alımı ve yenileme yöntemleri sayesinde bu sayı yıllar içerisinde azalma ve sıfırlanma eğilimindedir. Her yöntemin vatandaşlara maliyeti sıfır ile iki Türk Lirası arasında değişmektedir. Vatandaşların e-Devlet Kapısı kullanımı ile tek bir defa dahi devlet dairelerine gitmekten tasarruf etmesi toplu taşım ücreti açısından dahi şifre edinim maliyetinin iki katını vatandaşımızın cebinde bırakmaktadır.' dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR