BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.435,89
İŞÇİ

TBMM'den çalışanlara bayram ikramiyesi müjdesi!

İçinde bayram ikramiyelerinden cep telefonu vergisine kadar birçok yeni hükmün yer aldığı yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

TBMM'den çalışanlara bayram ikramiyesi müjdesi!

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Sosyal Hizmetler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Teklifde işverene müjdeden cep telefonu vergisine kadar bir çok yeni hüküm yer aldı.

TBMM'den çalışanlara bayram ikramiyesi müjdesi!

Komisyonda kabul edilen teklife göre, engellilere “evde bakım hizmeti desteği” için “hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelirin asgari ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden az olması şartı” kapsamında bayram ikramiyeleri dahil edilmeyecek. Bayram ikramiyeleri dahil edilerek evde bakım hizmeti desteği kesilen engellilere bu hizmet yeniden sağlanmaya başlanacak; ödenmeyen yardım tutarları da defaten kendilerine ödenecek. Bu kapsamda, 2019 yılının Ocak ve Şubat ayına ilişkin verilmesi gereken beyannameler 24 Nisan 2019 tarihine (bu tarih dahil) kadar verilecek ve bu beyanlar üzerine ödenmesi gereken geri kazanım katılım payları 30 Nisan 2019 tarihi mesai saati bitimine kadar ödenecek.

TBMM'den çalışanlara bayram ikramiyesi müjdesi!

Taşeron işçilere, 11 Eylül 2014’ten sonra imzalanan ihale sözleşmeleri kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan kıdem tazminatı ödemeleri, sözleşmede aksi belirtilmemişse, taşeron işverene rücu edilmeyecek.

TBMM'den çalışanlara bayram ikramiyesi müjdesi!

HAVACILIKTA SORUŞTURMA: Teklifle, haklarında soruşturma veya kovuşturma başlatılan sivil havacılık personelinin yeterlik belgelerinin, soruşturma veya kovuşturma sonuçlanıncaya kadar geri alınması konusunda bakanlıklar arası koordinasyon sağlanacak; belgeleri alınan sivil havacılık personeli İçişleri Bakanlığına bildirilecek.