BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

Taşerona kadroda son durum ne Meclis ne yaptı?

'Taşeron işçilere kadro verilecek mi' sorusu binlerce taşeronun heyecan ve merakla beklediği konu... Meclis'e 21 Mart'a verilecek düzenlemede son aşamaya gelindi. Peki asıl iş ve yardımcı iş sorunsalında hangi noktaya gelindi? İşte yanıtı...

Taşeron işçiler kadro verilmesi hususunu öngören düzenlemede kamuda istihdamına yönelik son aşamaya gelindi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, önceki gün Bakanlar Kurulu'na verdiği brifingde 21 Mart'a kadar TBMM'ye sevk edilecek düzenleme ile taşeronda çalışan işçilerin bir bölümünün kadroya alınacağını, hükümetin asıl işlerde çalışan taşeronların kadroya alınmasını hedefllediğini belirtti.

100-150 bine yakın taşeron işçinin yararlanacağı tahmin edilen düzenleme sonrası, Hükümet, alt işverenlik çerçevesinde asıl işlerde çalışanların kamuda istihdamına yönelik olmak üzere geçiş koşulları, süre ve uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirleyecek.


HANGİ TAŞERON İŞÇİLER KADROYA ALINACAK?

Hangi taşeron işçilerin kadroya alınacağı ile ilgili bir liste hazırlandı. Temizlik, güvenlik ve yemek gibi yan işlerin dışındaki asli işleri yapan işçilerin kadroya alınması hedefleniyor.

ASIL İŞ VE YARDIMCI İŞ AYRIMINDA SON DURUM

Ancak hükümetin son dakika sürpriziyle asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapmadan 600-650 bini bulan taşeron işçilerini kadroya alabileceği de konuşuluyor. Maliye bürokratlarının böyle bir tasarrufta bulunma ihtimalinin düşük olduğu kaydedilse de birçok yetkili, "Bu kişiler zaten kamuda çalışıyor" görüşünü ifade ediyor.



Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR