BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
GÜNCEL

Taşeron kadrosu kesin listeleri 3 Mart'taki sınava kimler girecek?

Taşeron kadro içşçi kadro kesin listeleri için süreç tamamlandı listeler yayınlanıyor. Taşeron kadro listelerinde ismi olanlar 3 Mart 2018 tarihindeki taşeron kadro sinavina girecekler. Taşeron kadro sınavını kazananların kesin listesi de 27.03.2018 tarihinde ilan edilecek. Şimdi gözler taşeron kadrosu sınavına girmeye hak kazananlarda...

Kadroya geçmek için gün sayan kamu ve belediye taşaron işçilerinin beklediği kesin listeler yayınlanıyor. Taşeron İşçilerin 11 Ocak'ta sona eren başvurularının ardından işlemeye başlayan "Tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı" aşaması için tavsiye edilen 40 günlük süre bugün sona eriyor. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin taşeron işçisini yakından ilgilendiren kadro düzenlemesiyle ilgili takvim uyarınca sırada taşeron sınavı var. Kesin listelerde ismi olanlar bu sınava girecekler.

Aralarında Sağlık, Dışişleri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının da olduğu bazı kamu kurumları, Bakanlığın tavsiye ettiği süre dolmadan hak sahibi listeleri açıklarken, birçok  kamu kurumu, başvuru sayısının fazla olması ve güvenlik soruşturması gibi işlemlerin tamamlanamaması nedeniyle listelerini sonuçlandıramadı.

TAŞERON KADRO KESİN LİSTELERİ

Tavsiye niteliğindeki süreyi dikkate alan birçok kamu kurum ve kuruluşunun, bünyelerindeki taşeron işçilerin kadro başvurusunun kabul edilip edilmediğini gün içerisinde listeler halinde açıklaması bekleniyor. Taşeron işçiler, kadro başvurusunun kabul edilip edilmediğini bu listelerden öğrenebilecek. Diğer taraftan, bazı nedenlerle tavsiye edilen 40 günlük sürede çalışmalarını tamamlayamayan kurumların da birkaç gün içerisinde listelerini açıklaması bekleniyor. Taşeron kadro kesin listesi için son tarih 24 Şubat 2018 olarak duyurulmuştu.

TAŞERON KADRO SINAV TARİHLERİ : Tespit komisyonunun açıkladığı listelere işçiler itiraz edebilecek. İlana itirazların 21-23 Şubat, itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanının 24 Şubat-2 Mart, sınavın yapılmasının 3-22 Mart 2018, sınav kuruluna itirazın 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanının ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılması yönündeki tavsiye niteliğindeki takvim işletilecek.

KADROYA GEÇİŞ TARİHİ : Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri kamu ve belediyelerde 2 Nisan 2018 tarihinde kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek. Taşeron işçilerin kurumlarda kadroya geçiş süreçlerini yürütecek tespit komisyonu en az üç kişiden oluşacak, iki yedek üyesi olacak. Komisyon, üye tam sayısıyla toplanacak ve oy çokluğu ile karar alacak. Sınavlarda sorulacak sorular, çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun bir şekilde sınav kurulunca hazırlanacak.

Yapılacak sınavların yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler ise ilgili idarenin internet sayfasında ilan edilecek. Kadroya geçişin önemli aşamalarından olan yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilip, tutanağa geçirilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan alma şartı aranacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR