BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

Taşeron işçler asgari ücret üzerinden çalışacak

Yerel seçimler öncesi hükümetin büyük af paketi hazır. Pakette dikkat çeken maddelerin başında taşeron işçiler için yapılacak düzenleme geliyor. Taşeron işçiler asgari ücret üzerinden çalışacak.

MEMURHABER.COM-TAŞERON ÇALIŞANLARA İYİLEŞTİRME YAPILACAK

Kıdem tazminatı fonunun gündemden kalkmasının ardından çalışmaları hızlanan taşeron çalışanların da torba düzenlemeye eklenmesi hedefleniyor. Ancak söz konusu düzenleme için sosyal taraflar arasında uzlaşma aranacak. Bakanlığın bu kapsamda yaptığı hazırlıklar ise özellikle kamu kapsamındaki taşeron çalışanların haklarının düzeltilmesini içeriyor. Kamudaki taşeronların kadroya alınması formülü üzerinde durulmazken, tüm taşeron işçilerin asgari ücret üzerinden çalıştırılmaması için önlem alınması planlanıyor. Bu kapsamda kamuda bir ücret skalası oluşturulması ve taşeron işçilerine ücret ve sosyal haklar anlamında düzeltmeler yapılması gündemde.

Biz demiştik demeyi sevmiyoruz ama maalesef taşeron işçiye kamu kadrosu haberlerinin asparagas ve sadece seçim yatırımı olabileceğini size günler öncesinden duyurmuştuk. Sayın Çelik yaptığı bir açıklama ile bunu doğruladı..

 

MEMURHABER.COM/ÖZEL İÇERİK-ESMA GÜL ÖZEN- Aslında her şey yaklaşık 1 hafta önce bbirçok basın kuruluşunda çıkan '600 bin taşeron işçiye kadro geliyor' 'taşeron işçiler kamu kadrosuna geçiyor, taşeron işçilere müjde gibi haberler ile başladı. Sütten ağzı yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyen 'çaresiz' taşeron işçiler hükümet kanadından bu haberlere yalanlama gelmediği için bir kez daha ümitlendi..

VE TAŞERONUN ÜMİTLERİ BİR KEZ DAHA YIKILDI....

Bu haberleri günlerdir görmezden gelen sayın Çalışma ve sosyal bakanı Frauk Çelik sonunda dün akşam saatlerinde gerekli açıklamayı yaptı. Çelik,' Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan 600 bin taşeron işçisine kadro verileceğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır.' dedi.

Anlayacağınız Çelik taşeron işçilere daha kadroya çoook var demek istedi... Eee peki dertleri bir türlü dinmeyen ve sorunları hep gözardı edilen taşeron işçler bu hükümete güvenebilir mi? Memurhaber.com'a gelen birçok mailde taşeron işçiler ağız birliği etmişcesine hükümete sesleniyor; kadro yoksa oy da yok....

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR