BIST 10.269
DOLAR 32,20
EURO 34,79
ALTIN 2.437,70
İŞÇİ

Taşeron işçiye kadro da rotasyon da yok!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün soru önergesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taşeron işçileri üzecek açıklamalar yaptı. Çelik kesin bir diller, taşeron işçiye rotasyon ve kamu kadrosu yok dedi!

MEMURLAR- Faruk Çelik'in bu sözleri kamu kadrosu bekleyen binlerce taşeron işçiyi çok üzecek. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün soru önergesini yanıtlayan Çelik, taşeron işçilerin rotasyonu gibi bir çalışmamız yok dedi.

Torba Yasa'ya sıkışıp kalan taşeron işçiler haberini okumak için TIKLAYIN

Çelik, "Kamu kurum ve kuruluşlarınca hizmet alımı yoluyla çalıştırılan taşeron firma işçilerinin asıl işveren olan kamu kurum ve kuruluşlarının işçisi sayılmalarına veya kamu kurum ve kuruluş kadrolarına atanmalarına yönelik olarak bakanlığımızca yürütülen herhangi bir çalışma bulunmamaktadır" dedi.

Taşeron işçiler ile ilgilli tüm haberler TAŞERON İŞÇİ katagormizde

KAMUDA KAÇ BİN TAŞERON İŞÇİ ÇALIŞIYOR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre, kamuda 585 bin 788 ve özel sektörde 419 bin 466 kişi taşeron işçisi olarak istihdam ediliyor. Rapora göre taşeron işçiliğin en yaygın olduğu sektörler, 471 bin kişi ile temizlik ve 318 bin kişi ile inşaat sektörü. Rapora göre, kamuda 16 bin 184 taşeron işçi sağlık sektörüne, 471 bin 442 taşeron işçi temizlik sektöründe, 117 bin 541 taşeron işçi güvenlik sektöründe, 34 bin 621 taşeron işçi ise dağıtım sektöründe çalışıyor.

Çelik, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün Ak Parti'nin Kızılcahamam kampında tecrübeli memurların rotasyon yöntemiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görevlendirilebileceğine ilişkin haberler üzerine verdiği soru önergesini de yanıtladı. Çelik, "Önergenizde bahsedilen hususlar incelenmiş olup, tecrübeli rotasyon uygulaması konusunda bakanlığımızın tasarı haline gelmiş bir çalışması bulunmamaktadır" diye konuştu.

Yorumlar 18 Yorum
ÇOK OKUNANLAR