BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
İŞÇİ

Taşeron işçilerin dernek kurmasına yeşil ışık

Taşeron işçilerin sorunlarını görüşmek için sendikalarla masaya oturan Faruk Çelik, taşeron işçilerin sendika kurmasına yeşil ışık yaktı.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Bakan Çelik'ten taşeron işçilerin sorunlarını aktarmak isteyen Kamu İşçi Dernekleri Federasyonu adına randevu aldı.

Kamu İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Adem Kuru ile Kamu İşçi Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Tokat Kaşit Dernek Başkanı Mahmut Somuncu Tokat'ta temaslarda bulunan AK Parti Milletvekili Zeyid Aslan'a taşeron işçilerin sorunlarını iletti.

Somuncu, 750 bin taşeron işçinin temsilcisi olan bir dernek olarak toplantılarda yer alamadıklarını kaydetti. Taşeron firmaların çekilerek işçilerin kurumla sözleşme yapılmasını istediklerini ifade Somuncu, bir kişi üzerinden şuan devletin 190 TL zararı olduğunu ileri sürdü. Bu sırada telefonla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i arayan Aslan, derneğin randevu talebine olumlu yanıt aldı.

Aslan, Bakan Çelik'in kendisine büyük sendikaların bu dernekleri yok saydığını söylediğini ifade ederek, iki hafta sonrası için randevu aldığını kaydetti.

"BİR YILDIR RANDEVU ALAMIYORDUK"

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kuru, 40 ilde dernekleştiklerini ve 3 federasyon olduğunu belirterek, "Her gittiğimiz ilde bürokrat ve milletvekillerini ziyaret ediyoruz. Tokat'ta Zeyit Aslan'ı ziyaret ettik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yaptığı çalışmalarda yetersiz olduğunu bizleri tamamen alt işverene bağlayacağı, iş garantimizin olmadığı yönündeki taslağa itiraz ettiğimizi vekilimize beyan ettik. Sağ olsun vekilimiz bakan beyi arayarak konuyu birer bir kendisi ile görüştü. Sayın bakandan bizim adımıza randevu aldı. Çünkü biz geçen yıl 2012 yılı ocak ayından buyana sayın bakandan bir türlü randevu alamıyorduk. Bugün Zeyit beyin sayesinde iki hafta sonra gidip görüşeceğiz. 750 bin taşeron işçilerinin sıkıntılarını ileteceğiz. Bu sorunun taslağın yasalaşmasından önce biz bir şekilde müdahil olacağız. Sendikalar bu işi beceremiyorlar, yapamıyorlar, kapasiteleri yoktur. Bu işi yapacak asıl muhatap bizleriz" diye konuştu. Somuncu da 750 bin çalışan adına temsilci olarak Ankara'ya giderek sıkıntılarını dile getireceklerini kaydetti.

Yorumlar 4 Yorum
ÇOK OKUNANLAR