BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.512,14
İŞÇİ

Taşeron işçiler KPDK'dan eli boş döner mi? ANKET

Yarın yaklaşık 2.5 milyon kamu çalışanı için büyük gün! Yarın Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda (KPDK) için taraflar ikinci kez bir araya gelecek. Peki taşeron işçiler için yarın dönüm noktası olabilir mi? Siz ne düşünüyorsunuz?

MEMURLAR- Yılın ilk toplantısını geçen ay yapan Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda (KPDK), milyonlarca çalışanı ilgilendiren 33 konu masaya gelmişti. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve kamuda yetkili sendikaların genel başkanları, çalışanların birçok talebini Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e iletmişti. Toplantıda başta taşeron işçiler olmak üzere memura disiplin affı, İMD'lerin maaşının artırılması, nöbet sisteminin değişmesi, adliye çalışanına mesai ödenmesi, emekli ikramiyesinde 30 yıl sınırının kalkması gibi 11 önemli konu üzerinde uzlaşma sağlanarak, taslağın Başbakanlık'a gönderildiği açıklanmıştı.

Taşeron işçiler de yarın gelecek haberlerden çok umutlu. Başta kadro, kıdem tazminatı ve yıllık izin haklarını isteyen taşeron işçiler bu kez de mi elleri boş dönecek?

SİZCE YARIN TAŞERON İÇİLER İÇİN BÜYÜK GÜN MÜ?

Yorumlar 7 Yorum
ÇOK OKUNANLAR