BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
İŞÇİ

Taşeron işçiler direniyor

Antalya, Balıkesir ve Bursa gibi şehirlerde yeni yıl ile birlikte işsiz bırakılan belediye işçilerinin adından Mersin, Giresun ve Batman'dan da kıyım haberleri geldi.

MEMURLAR - Geçim sıkıntısına düşen emekçiler hak arayışında. Batman'da Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPIC) 850 çalışanını işten çıkardı. Şirket Batman'daki bazı petrol arama kuyularında bekleme sürecine geçileceğini açıklayıp çalışan personelin de maaşlarının 6 ay boyunca asgari ücret üzerinden ödeneğini açıkladı.

Bunun üzerine petrol işçileri, TPAO önünde eylem yaptı. Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, "Oyun içinde oyun vardır. Asıl oyun TPAO'nun küçültülmesidir" dedi. Eyleme yaklaşık 1000 kişi katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi de sözleşmeleri bittiği gerekçesiyle toplam 1893 kişinin işine son verdi. İşçiler, 3 ay önce Özgür Çocuk Parkı'nda kurdukları direniş çadırında işe dönüş eylemlerini sürdürüyor.

TUANA'NIN HİKAYESİ AĞLATTI

Türkiye, küçük Tuana'yı işten çıkarılan babasının gözyaşlarını silince tanıdı. Ülke gündemine oturan 5 yaşındaki Tuana'nın hayat hikayesinin ardından da dram çıktı. İşsiz babası, ev hanımı annesi, biri 2 yaşında diğeri 40 günlük iki kardeşiyle kiralık gecekonduda yaşayan Tuana’nın, soğuk kış gününde halalarının verdiği odun ile ısınabildiği ortaya çıktı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yılbaşı gecesi işine son verdiği 200 taşeron güvenlik görevlisinden biri de Murat Aras (32) olmuştu.

TEZEL: YANDAŞLARI KADROYA ALACAKLAR

YurDun her yerinden işten çıkarılan taşeron işçi haberleri geliyor. İşten çıkarıldıkları yerler ise işçi ihtiyacı olan yerler. Tabi ki yerlerine yeni işçiler alacaklar. ‘sebep ne ola’ diye bakınca taşarona kadro geliyor, gerçek işçilerin yerine yandaşlarını işe alıp, genel seçimlerden hemen önce yasalaşacak taşarona kadro işinden yandaşlarını, akrabalarını yerleştiriyorlar.

AKRABAYA YER AÇILIYOR

Seçim Haziran’da, AKP'nin oylarında ciddi bir düşüş var. Bu sebeple kamuda çalışan yaklaşık 1,6 milyon taşeron işçilerin hakkı olan ve yıllardır istedikleri kadroyu verecekler. Ancak, burada da yandaş ve akrabalara yer açmak için yıllardır çalışanlar çıkarılıp yerlerine yandaş ve akrabaları işe almaya başladılar.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR