BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

Taşeron işçiler bu haklarını söke söke alacak!

Taşeron işçilere yapılan haksızlıkları anlatan memurhaber.com yazarı Bünyamin Esen, taşeron işçilerin tüm haklarını ve haklarını nasıl aramasını gerektiğini anlatıyor. İş kanununa göre taşeron işçilerin hangi hakları var? İşte tüm cevaplar...

Taşeron işçiler bu haklarını söke söke alacak!

Genel ve katma bütçeli dairelerle mahalli idareler veya kamu iktisadi teşebbüsleri yahut özel kanuna veya özel kanunla verilmiş yetkiye dayanılarak kurulan banka ve kuruluşlar; asıl işverenler müteahhide verdikleri her türlü bina, köprü, hat ve yol inşası gibi yapım ve onarım işlerinde çalışan işçilerden müteahhit veya taşeronlarca ücretleri ödenmeyenlerin bulunup bulunmadığının kontrolü, ya da ücreti ödenmeyen işçinin başvurusu üzerine, ücretleri ödenmeyen varsa müteahhitten veya taşeronlardan istenecek bordrolara göre bu ücretleri bunların hak edişlerinden öderler.

Taşeron işçiler bu haklarını söke söke alacak!

İHALE MAKAMLARI ÜCRETİNİZİ ÖDEMEK ZORUNDADIRİş Kanunu’nun 36 ncı maddesine göre taşeron firmada sizi çalıştıran Belediye de sizin ücretinizin tam yatırıldığını denetlemek ve eksik yatırılan kısmı size ödemekle yükümlüdür.