BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
GÜNCEL

Tarihin akışını değiştiren dünyanın en dikkat çeken sarayları!

Kraliyet ailelerinin yaşadığı ve birçoğu günümüzde turistlerin ziyaret edebildiği saraylar, geçmişte bu ailelerin günümüzde ise ülkelerin önemli sembolleri arasındadır.

Kraliyet ailelerinin yaşadığı ve birçoğu günümüzde turistlerin ziyaret edebildiği saraylar, geçmişte bu ailelerin günümüzde ise ülkelerin önemli sembolleri arasındadır. Kimisi tamamen turistlerin ziyaretine açıkken kimisindeyse sınırlı bir alanda turist kabulü gerçekleşmekte

Versailles, Paris

Paris'in güneybatısında bulunan Versailles Sarayı, 14. Louis döneminde bugünlü halini aldı. Paris'e 20 kilometre uzaklıktaki Versailles, Aşk Sarayı olarak da anılır. Fransız Devrimi öncesi Kral 16. Louis ve eşi Marie Antoinette'in iktidardan devrildiği saray çok sayıda skandalın da yaşandığı yer olarak bilinir.

Sarayın devasa büyüklükteki bahçesinde bulunan Grand Trianon ve Petit Trianon sarayları Kral ve Kraliçelerin yasak aşklarıyla çalkalanıyordu. Kraliçe Marie Antoinette'in bu sarayda İsveçli genç sevgilisiyle burada bir yasak aşk yaşamıştı. Günümüzde müze olarak kullanılan Versailles Sarayı, dünyanın en çok turist çeken yapılarından birisidir.

Pena Sarayı, Sintra

1842 yılında kral 2. Ferdinand tarafından yaptırılan Pena Sarayı, Portekiz Kraliyet Ailesi'nin ikamet ettiği yer konumundaydı.