BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,08
ALTIN 2.466,51
SAĞLIK

'Tam gün' tasarısı Meclis Genel Kurulu'na girdi!

Tıp eğitimi amacıyla yurt dışından alınacak kadavralar, soykırım ve insanlığa karşı işlenen suçlar sebebiyle ölenlerin kadavrası olmayacak.

Tıp eğitimi için yurt dışından temin edilecek kadavralar, soykırım ve insanlığa karşı işlenmiş suçlar yoluyla ölenlerin kadavrası olamayacak.

Kamuoyunda "Tam gün yasası" olarak bilinen tasarının TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri devam ediyor.

'Tam gün' tasarısı ile ilgili tüm haberleri 'TAM GÜN TASARISI HABERLERİ' kategorimizden takip edebilirsiniz...

Tasarının 42. maddesi üzerinde AK Parti, CHP ve MHP tarafından verilen ortak önerge kabul edildi. Kabul edilen önergeyle, tıp eğitimi için yurt dışından temin edilecek kadavra ya da kadavra parçasının, soykırım ve insanlığa karşı işlenmiş suçlar yoluyla ölen kişilerin kadavrası olmaması şartı getirildi. Önerge, kadavra temininin insan hakları ihlallerine çanak tutacak şekilde olmaması gerekçesiyle verildi.

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal da Türkiye'de organ naklinin herkesin gurur duyacağı seviyeye geldiğini belirtti.

Organ ve doku naklinin yaşayan ya da ölen kişilerden yapıldığını dile getiren Haberal, vatandaşların sağlıkla ilgili yasalarda sık yapılan değişiklikler sonucu güvenini kaybetmeleri nedeniyle yeteri kadar organ bağışından yararlanılamadığını söyledi. Haberal, vatandaşın güvenini kazanarak, organ nakillerinin artırılabileceğini ifade etti.

-"KASIMPAŞALI BAŞBAKAN GİTTİ!"

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek ise İstanbul merkezli operasyonun ardından hükümetin uygulamalarını eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın paniğe kapıldığını savunan Şimşek, "O Kasımpaşalı, yürekli Başbakan gidiyor; yerine, kendine karşılama törenleri düzenlettiren, arka arkaya meydan mitingleri düzenleyerek savcıları, hakimleri, HSYK'yı, polis şeflerini tehdit eden Başbakan geliyor" ifadelerini kullandı.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, "Siz milletin olduğu kadar milletvekillerinin, cezaevindeki milletvekillerinin sağlığından da sorumlusunuz" diye seslendi.

Türkkan, geçtiğimiz günlerde cezaevindeki milletvekili Engin Alan'ı ziyaret ettiklerini, soğuk nedeniyle paltolarıyla görüşme yaptıklarını ifade etti. Sincan Cezaevi'ndeki Alan ve diğer mahkumların grip olduğunu anlatan Türkkan, "Milletvekilinin sağlığına bu kadar önem vermeyen bir Sağlık Bakanı, İmralı'daki mahkuma da aynı duyarsızlığı gösteriyor mu, yoksa 'Saçım döküldü' deyince uzmanlar kurulunu mu gönderiyor?" diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR