BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,10
ALTIN 2.472,17
SAĞLIK

Tam Gün için yeni formül sorunu çözer mi?

Tam Gün yasasını değerlendiren Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, "Tam Gün çalışan ile Part Time çalışanı aynı sistem içinde tutmak hata olur" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "55 TL'lik Tam Gün formülü" için, "Bu şekilde muayenehaneci hekim üniversiteye dönmez ancak üniversitede Tam Gün çalışan doktorlar rahatlar. Rakam daha da yükseltilebilir" dedi.

MUAYENEHANESİ OLAN DÖNMEZ

Rektör Tuncer, Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda ilk 10'a giren 4 öğrencinin Hacettepe Üniversitesi'ni tercih etmesiyle ilgili toplantıda şunları söyledi: Muayenehanesi olan hekimlerin Tam Güne döneceğini düşünmüyorum ama Tam Gün çalışan hekimler bundan faydalanabilir. Başlangıç için iyi bir rakam.

Ünİversİtede çalışan arkadaşlar Tam Gün'de devam eder ancak part time çalışanların üniversiteye döneceğini sanmıyorum. Zaten hedef dışarıda çalışanların üniversiteye dönmeleri değil, Tam Gün çalışanların üniversitede kalmalarını sağlamaya yönelik şartları hazırlamak olmalı. Muayenehanesi olan arkadaşların da sistem içinde tutulması sözleşmeler yoluyla olmalı. Tam Gün ile part time çalışanı aynı sistem içinde tutmak bence hata olur.

Bu iki grubun verimlilikleri aynı olmaz. Ama bu 55 TL katkı Tam Gün çalışan arkadaşlara büyük destek olacak diye düşünüyorum.

Bazı hastalardan bu fark alınmamalı. Örneğin kanser hastası ya da acil gelen hasta fark ödemek zorunda bırakılmamalı. Sağlık Bakanı ile bu konuyu konuştuk, sözleşme modeline ilişkin bir görüş ayrılığımız yok.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR