BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
GÜNCEL

Sur'da hain saldırı! 2 şehit 14 yaralı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışmalarda 1 Jandarma Özel Harekat mensubu ve 1 Özel Harekat Polisi şehit oldu; 14 güvenlik gücü de yaralandı.

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde operasyonlar devam ederken, çıkan çatışma ve teröristlerin el yapımı patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu 1 polis ve 1 uzman çavuş şehit oldu, 14 güvenlik görevlisi yaralandı.

Sur İlçesi'ndeki 6 mahallede, 2 Aralık 2014 tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağıyla birlikte, başlayan operasyonlar aralıksız sürüyor. Bugün sabah saatlerinden itibaren yoğun silah ve patlama seslerinin geldiği Sur İlçesi'nden patlama ve silah sesleri duyuldu.

KURŞUNLU CAMİİ ETRAFINDA ÇATIŞMA

Kurşunlu Cami yakınlarındaki Yıkıkkaya Sokak'ta saat 14.00 sıralarında çatışmalar yoğunlaştı. Bu bölgedeki çatışmada PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıları infilak ettirilmeleri ve suikast silahı Kanas ile ateş etmeleri sonucu 1 polis ile 1 uzman çavuş şehit oldu, 14 güvenlik görevlisi de yaralandı. 

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Hastaneye kaldırılan yaralılar tedaviye alınırken, bölgede çatışmaların sürdüğü belirtildi.

TERÖRİSTLER EL BOMBALARIYLA SALDIRDI

Operasyonların tüm hızıyla sürdüğü Yıkıkkaya Sokak bölgesinde ilerleyen JÖH timlerine teröristler tarafından el bombalı saldırı düzenlendi. Saklandıkları binalardan teröristler tarafından atılan el bombasının patlaması ve silahlı saldırı sonucu 14 güvenlik gücü yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulansla Diyarbakır Askeri Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

1 VATANDAŞ DA YARALANDI

Öte yandan sabah saatlerinde yaşanan çatışmalar şiddetlenirken, nereden geldiği belirlenemeyen kurşunla bir vatandaş da yaralandı. İsmi öğrenilemeyen vatandaş tedavi altına alındı.

SUR'DA 74 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlarda bugüne kadar Sur ilçesinde öldürülen terörist sayısının 74'e ulaştığı belirtildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR