BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.285,82
MEMUR

Süleyman Soylu'dan KPSS açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2010 KPSS sınavının iptal edilmesi sonucu memurları neler bekliyor sorusunun cevabını verdi.

2010 KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınavı kopya çekildiğini ortaya çıkması sonucu iptal edilmişti. 2010 yılında KPSS ile atanan memurların durumu ne olacak sorusuna Süleyman Soylu açıklık getirdi.

Bakan Soylu, 2010 yılında yapılan KPSS'deki kadroya alınanların hepsinin iptal edilip, edilmeyeceğine ilişkin olarak da sınavların iptal sürecinin nasıl gerçekleştiğini anlattı.

Şu anda yaklaşık 89 bin kişinin söz konusu KPSS sonucu B kategorisinde devlet memurluğuna girdiğini belirten Bakan Soylu, 48 bin öğretmen, 2 bin 500 civarında da o uzman kadrosunda devlete girenlerle, yaklaşık 139 bin kişinin bundan etkilendiğini anlattı.

KPSS İÇİN BİRKAÇ ALTERNATİF ÇALIŞMA HAZIRLANDI

Maliye Bakanı, ÖSYM ile Devlet Personel Başkanı ve tüm yetkililerle bir araya gelerek iki saat süren bir toplantı yaptıklarını anlatan Bakan Soylu, "Şöyle bir süreç içerisindeyiz, elbetteki bu sınavda şaibe, soru çalma, kopya alma gibi herhangi bir işlem içerisinde girmeyenler ne olacaklar, bunu yapanlar ve tespit edilenler ne olacaklar? Şu anda mahkemenin aldığı karar, birazda memurluk sınavının, KPSS'nin iptali biraz da memurluğu da hukuki olarak bir sıkıntıya sokmaktadır. Bunlarla ilgili temel görüşlerimiz, herhangi bir şaibeye girmemiş kişilerin mağduriyeti olmaması adına bir kaç alternatifli hükümetimize sunmak üzere hep beraber bir çalışma hazırladık. Bunu da zannediyorum ekonomik koordinasyon kurulunda değerlendireceğiz."

Soylu, 5-6 yıldır bu memuriyette çalışanlar olduğunu belirterek, "Burada şaibe yapanların şaibe yapmaları, hem yargı hemde idari işlemler karşısında sorumlulukların devam etmesi alternatiflerden bir tanesi olabilir, başka bir alternatif olabilir yani iki üç alternatifli çalıştık, bunu ortaya koyacağız. Hepimizin kendi adına değerlendirmeleri oldu. İnşallah bugün, yarın, önümüzdeki günlerde kendi adına düzenlemeye kavuşabilecektir. Biraz rahat olsunlar, biraz beklesinler ama çok büyük bir endişe içerisinde olmasınlar. Bu günler endişelerimizin değil, umutlarımızın daha çok artması lazım geldiği günler." değerlendirmesinde bulundu.

SGK BORÇLARININ YENİDEN DÜZENLENMESİ

Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta borçlarında yeni bir düzenlemenin olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine Bakan Soylu, "Bu çıkan kanun içerisinde o da var 67,7 milyarlık eski parayla 67,7 katrilyonluk düzenlemeye gidiyoruz. Bu önemli. Burada özellikle bizim 4A dediğimiz sigortalılarla 48 milyar liralık toplam bir alacağımız var, bizim SGK olarak. Yaklaşık 1 milyon 361 bin kişiye tekabül ediyor. 4B dediğimiz Bağkur'lular sağlık meslek erbapları, onlardan da 8 milyar liralık bir alacağımız var o da bir milyon 790 bin kişiye tekabül ediyor. Yine 4C'li 1,4 milyar lira o da devletin bazı kurumları ödemediğinden kaynaklanıyor." diye konuştu.

Genel Sağlık Sigortası kapsamında da 5 milyon 907 bin kişiden 10,3 milyar lira alacak olduğunu anlatan Soylu, tüm borçlulara ve belediyelere de çok büyük imkan getirdiklerini 9 milyon 50 bin kişiyle karşılıklı bir uzlaşmaya gideceklerini söyledi.

Bakan Soylu, 657 sayılı Memur Yasası'nın değiştirilip değiştirilmeyeceğine ilişkin olarak da bunun uzun zamandır Türkiye'de tartışılan ve kamudaki verimliliğin artması için mühim olan bir konu olduğunu vurguladı.

 AÇIĞA ALINAN MEMURLARIN DURUMU

Soylu, bu konuda bir anayasal değişikliğe ihtiyaç olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çalışanlarla yapılacak değerlendirmeler, Türkiye'de özellikle kamu çalışma hayatının verimliliği, bunun hem hizmetlere hem de devlete olumlu yansıması, devletin hizmet devleti olması açısından çok önemli bir süreci ortaya koymaktır. Bundan şikayetçi olmayan kimse yok. Yeni reformu herkes istiyor ama bu konuda adım atılacağı zaman bundan vazgeçiyorlar. Çok umutlu olduğumuzu düşünüyorum."

FETÖ tarafından Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı vahşiliğin, devletin bu konuda ne kadar savunmasız olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Bakan Soylu, "Onun için bir, devletin bu konudaki risklerini minimize etmek, iki milletin hizmet alma kabiliyetini en üst seviyeye çıkarmak, verimliliği artırmak ve bu konuda uyumu da en iyi noktaya getirebilmek. Özellikle FETÖ soruşturması kapsamında devlette çalışanlarla ilgili açığa alma işlemleri gerçekleştiriliyor. Şunu söylemek isterim bunların her biri hukukun içerisinde yürümektedir. İkincisi herkes buna itimat etsin ki biz bu konuda kılı kırk yarıyor, inceliyor, tüm arkadaşlarımız değerlendiriyor ve bu sorumluluğun farkında hareket ediyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR