BIST 10.287
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.397,12
GÜNCEL

Süleyman Soylu açıkladı! Gara'ya giden HDP'li milletvekili kim?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Soylu, Gara'ya giden HDP'li vekilin Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı. Bakan Soylu, 'Bütün Türkiye merak ediyor... Gara'ya gittiğini söylediğiniz HDP'li kadın milletvekili kim?' sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"2017 yılında terör örgütüne katılan bir kişi, bizim iknamız sonucunda Türkiye'ye adalete teslim oldu. Bunlar geldikleri zaman en büyük korkuları bizim bunlarla yaptıklarımız mülakatlardır. 2017 yılında Nusaybin ve Kızıltepe'ye geliyor. Terör örgütüne katılmayı kafasına koyuyor ve katılıyor."

"Kendisine verilen bir telefon numarası veriliyor. Verilen numara, Eski Siirt HDP milletvekili Hatice Kocaman'ın. 'Ben terör örgütüne katılmak istiyorum sizin telefonunuzu verdiler' Diyor. Kocaman da 'Benim başımı belaya mı sokacaksın diyor ve onun yol göstermesiyle terör örgütüne katılıyor."

"Gara'dan Mahmur'a gidileceği söyleniyor. Gara'da bir süredir gördüğü sivil kıyafetli biriyle arabaya biniyor. Ne kadar kaldığını söyledikten sonra yanındaki 'Sen bunu tanıdın mı?' diyor. 'Yok' diyor tanımadım. 'Bu HDP Ağrı milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir' diyor...