BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.387,19
GÜNCEL

Sözleşmeli işçilere kadro gelecek mi?

Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in 18 bin sözleşmeli personelin kadrolu olduğunu açıklamasının ardından diğer işçilerin de kadro beklentisine değinen Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "burada bir ifade karışıklığı var" dedi.

MEMURHABER.COM-ÖZEL- ANKARA- (NESRİN YILMAZ)

Burada bir anlam kargaşası yaşandığına dikkat çeken Arslan, kadroya geçenler işçi değil memur diyor:

"Aslında orada br ifade karışıklığı var. Belediyedeki ve kamudaki sözleşmeli personel işçi değil. Bunlar teknik eleman ve 657'nin tam karşılığı olmasa da memur statüsünde çalışanlar. Ücretleri bütçeyle belirleniyor. Dolayısıyla onların memur kadrolarına geçirilmesi durumu var."

Memurhaber'e özel olarak bunu da açıklayan Arslan, zamanında kadroya geçmeyin dediğimiz işçiler çıkan yasayla açıkta kaldılar, bunu aşmaya çalışıyoruz diyor:

"Memurhaber.com için özel bir bilgi vermek isterim, 2007 yılında geçici işçilere kadro verilirken belediyede mühendis, mimar, veteriner, avukat gibi bir kısım vasıflı insanlar geçisi işçi olarak işe başladılar. Statüleri geçici işçiydi. Kanun çıkınca, kanunda bu tür elemanlar isterlerse sözleşmeli personel olabilirler, istemezlerse mevcut şartlarda işçi statüsünde çalışmaya devam ederler. Bir bölümü memurluğa geçti. Bir bölümünün de geçmesini biz istemedik. Sendikalı olun, toplu sözleşmeden yararlanın, ücretleriniz daha yüksek olur dedik. O zaman maaşları yüksekti. Fakat bu arada belediye memurlarına toplu sözleşme yapma hakkı verince memurların ücretleri yükseldi işçilerin ki aşağıda kaldı. Şimdi bana soruyorlar, bizim durumumuz ne olacak diye. Kadroya geçme şansları yok, ücretleri düşük. Yasal düzenleme gerekiyor. Aslında toplu sözleşme ile bu arkadaşlarımızın haklarını yükseltebiliriz ama belediyeler de buna yanaşmıyor. Burada bir sıkıntımız var."

Yorumlar 7 Yorum
ÇOK OKUNANLAR