BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
GÜNCEL

Soylu açıkladı: Gülen'in maaşı ne zaman kesildi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Fethullah Gülen ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü elebaşı olarak ABD’den iadesi istenen Fethullah Gülen’in temmuz ayına kadar “emekli memur” aylığını aldığını, “kesme” talimatını 15 Temmuz saat 23.00’de kendisinin verdiğini açıkladı.

Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Soylu, darbe girişimcileri ve FETÖ üyeleriyle mücadelenin Anayasa ve hukuk kuralları çerçevesinde olacağını, ancak Gülen örgütünün uluslararası düzeyde ciddi bir bilgi kirliliği yaratmaya çalıştığını söyledi.

Soylu, “Uluslararası kuruluşlarla görüşüp bu dezenformasyonu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Uluslararası kuruluşlar nezdinde ve uluslararası medya nezdinde tüm çabaları ortaya koyuyoruz. Doğru bilgiyle bilgilendiriyoruz. Anayasal süreçlerden ayrılmadığımızı ve bağımsız yargıyla birlikte hareket ettiğimizi ifade ediyoruz” dedi. Soylu şunları söyledi:

FETHULLAH GÜLEN'İNE EMEKLİ MAAŞI

“Fethullah Gülen’in emekli maaşıyla ilgili, evet bu terör örgütünün başı, Türkiye Cumhuriyeti devletinden daha doğrusu Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli maaşı almaktaydı. Bunu arkadaşlarımız tetkik ettiler. ‘Nasıl bir şekilde bunun önüne geçilebilir’ diye ve 15 Temmuz akşamı saat 23.00 civarlarında bu konuda tekrar maaşının alındığı ve devam ettiği konusuda bilgiye ulaştılar. Yurtdışında bulunan, devletten maaş alan bir kişinin, bizim istememiz halinde 6 ayda bir ilgili konsolosluğa giderek kendisinin orada varlığını ve yaşadığını beyan etmesini gerektiren bir uygulama nedeniyle, oradaki o 6 aylık yoklamanın geçtiğinin tespiti üzerine maaşı kesilmiştir. Benim o gece haberim oldu. Arkadaşlarımız, ‘Biz bu maaşı keseceğiz’ dediler, kesilmesinin doğru olduğunu biz 15 Temmuz akşamı kararlaştırdık. Daha doğrusu bu konudaki onayı verdik.”

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR