BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Sıra vali ve kaymakamlarda mı?

Milli Eğitim, Emniyet ve Yargıdan sonra vali ve kaymakamlar da paralel incelemesine alındı. Çok sayıda kızağa alınan bürokrat var.

MEMURLAR - Devlet bürokrasisinde paralel inceleme devam ediyor. Milli Eğitim'de emniyette ve yargıda yapılan paralel incelemeler sürecine bu kez de İçişleri Bakanlığı mülki idare amirleri alındı. Bakanlığın atamalar tarihindeki 536 kişilik en kapsamlı kararnamesiyle, yüzlerce personelin paralel yapı ile ilgili olup olmama konusunda incelemeye alındığı öğrenildi.

Yetkili çevrelerden alınan bilgilere göre sicilleri başarılarla dolu olsa da bazı vali yardımcıları ve kaymakamların ‘kızak’ tabir edilen pozisyonlara çekildiği belirtildi. Kararnamede atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde öngörülen süre, sicil gibi kriterlerin hiçe sayıldığı ifade edildi. Son uygulamayla Atama ve Yer Değiştirme Kararnamesi’nin temmuz ayında çıkma geleneği de bozulmuş oldu.

Okulların başlamasına çok az bir süre kala kararname çıkarması bakanlık bünyesinde tepkiyle karşılandı. Eş durumu tayinleri ve çocukların okul kayıtları konusunda, problemler yaşanacağına dikkat çekildi.

 
 
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR