BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

SGK vizite ücreti ne kadar sorgulama ve muayene ücreti öğrenme  

SGK vizite ücreti hastaneye giden çalışanların merak ettikleri bir ücrettir. Muayene ücretinin ne kadar olduğu ve SGK muayene fark ücretinin ne kadar olduğu haberimizde yer almaktadır.  

SGK vizite ücretini ve muayene ücreti öğrenme işlemlerini SGK’nın kendi sitesi üzerinde yer alan berilerden yararlanarak yapabilirsiniz.  

Hastanelerde her bölüm için farklı miktarlarda fark ücreti alınır. Muayene fark ücretleri SGK’nın üzerinde yer alan bilgilerden faydalanabilmektedir.  

SGK VİZİTE ÜCRETİ NE KADAR? 

Sağlık Bakanlığı bünyesinde olan yeni hastanelerde muayene ücretleri sosyal güvencesi (SGK, SSK, Bağ-Kur, Emekli) olmayanlar için alınır. Muayene ücretleri 2016 yılında 15 TL’den 30 TL'ye yükseltildi. 
Buna göre SGK güvencesi olmayan, GSS ödemesi yapmayan hastalar bu ücretleri ödemedikçe muayene olamayacak. Ayrıca hasta rapor ücretleri (işgöremezlik raporu, çalışamaz raporu vs.) yaklaşık yüzde 600 zamlanarak 20 TL oldu. 

SGK İLAVE ÜCRET SORGULAMA NASIL YAPILIR? 

SGK kendi sitesinde yer alan uygulama ile ne kadar ilave ücret ödeyeceğinizi görebiliyorsunuz.  

SGK İLAVE ÜCRET SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sorgulamak için hastane, hastane türü, ilave ücret oranı, tedavi türü ve muayene yapılan branşı seçtikten sonra sorgulama yapabilirsiniz.

 

MUAYENE KATILIM PAYI NEDİR? 

Muayene Katılım Payı ; 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için, genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olduğu kişiler tarafından ödenecek tutar olarak tanımlanmaktadır. Ayakta Tedavide Hekim ve Diş Hekimi Muayenesi Katılım Payı uygulamasına ilişkin usul ve esaslar Sağlık Uygulama Tebliğinde düzenlenmiştir. 
 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR