BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

SGK primleri erteleyecek mi?

TÜRKİYE Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, turizm sektörü için yapılan destek çalışmalarında SGK primlerinin ertelenmesinin de eklenmesi gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, turizm sektörü için açıklanan Turizm Sektörü İstihdam Destek Paketi'nin olumlu olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal tarafından dün açıklanan pakete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bayındır, paketin istihdam ve eğitim açısından olumlu olduğunu kaydetti.

 SGK PRİMLERİNİN ERTELENMESİ

Yeni destek paketini olumlu bulmakla birlikte paketin sektörün beklentisini karşılamadığını ifade eden Bayındır, "Birtakım teşviklerin getirilmesi sevindirici. Hükümetin turizme olan inancını gösteriyor. Ama yeterli değil. Biz konaklama sektörü olarak SGK primlerinin bir yıl süreyle ertelenmesini bekliyorduk." dedi.

 Bayındır, konaklama sektörünün hükümetten acil olarak alınmasını istediği önlemleri şöyle sıraladı:

"Konaklama sektöründe istihdamın devam etmesi ve çalışma hayatının olumsuz etkilenmemesi için, işletmelerin tahakkuk eden SGK ve muhtasar ödemeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile mutabakata varılarak 18 ay süre ile faizsiz olarak ertelenmeli. Fedakarlığın paylaşılması açışından 2017 yılı sonuna kadar Sosyal Sigorta Primlerinin yüzde 50'sinin merkezi bütçe veya İŞKUR tarafından karşılanması elzemdir. Konaklama sektörü işgörenlerine ilişkin olarak esnek çalışma modeli en kısa süre içerisinde hayata geçirilmeli. Asgari işçilik konusunda yasal olarak düzenleme olmamasına karşın, konaklama sektörü nezdinde Çalışma Bakanlığı tarafından yürütülen denetimler sona erdirilmeli."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR