BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

SGK işveren teşvikleri çok avantajlı

İşverenlerin en çok faydalandıkları ve çok avantajlı olan teşvik ise halk arasında “5 Puanlık Prim Teşviki” veya “5 Puanlık İşveren Desteği” olarak bilinen teşvik.

İstanbul’dan okurumuz Emrullah Birgenoğlu soruyor: “Bünyamin bey, mobilya atölyemiz var, mobilya üretiyoruz. Yeni açılan imalathanemizde 18 çalışanımız var. Çalışanlarımızı sigortalı gösteriyoruz, kimseyi sigortasız çalıştırmıyoruz. Ama primler çok yüksek. SGK’nın buna indirimleri var mı? 5 Puanlık indirimi söylediler, bundan nasıl faydalanırız? Ayrıntılı açıklar mısınız?”

Sayın okurum,  işverenlere yönelik olarak uyguladığı birçok prim teşviki bulunuyor.

Ne yazık ki pek çok işveren eşitli teşviklerden yararlanabilme hakkı olmasına karşın bunu bilmiyor ve faydalanmıyor.

İşverenlerin en çok faydalandıkları ve çok avantajlı olan teşvik ise halk arasında “5 Puanlık Prim Teşviki” veya “5 Puanlık  Desteği” olarak bilinen teşvik.

Ancak 5 Puanlık İşveren Desteği SGK’ca uygulanan tek teşvik uygulaması değil. Bunun yanında ilave çalışana, kültür ve turizm yatırımlarına, kadın ve genç çalışanlara, engelli çalışanlara, stratejik nitelikteki yatırımlara, gelişmekte olan yörelerdeki yatırımlara da birçok SGK prim teşviki uygulanıyor.

Bu yazımızda sorunuz üzerine 5 Puanlık prim teşvikinin nasıl uygulandığını açıklamaya çalışalım, SGK’nın uyguladığı diğer avantajlı teşvikleri sonraki yazılarımıza bırakalım.

5 Puanlık Teşvik Çok Avantajlı

5 Puanlık Teşvik yalnızca hizmet akdiyle (yeni tabirle 4/1-a’lı)  çalıştıran özel sektör işyerlerine verilen ve tüm Türkiye’deki işverenleri kapsayan bir teşvik.

Bünyamin Esen'in yazısının tamamını okumak için

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR