BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,46
MEMUR

SGK emeklilik çalışma süresi

SGK emeklilik çalışma süresi nasıl öğrenilir? İşte internet üzerinden SGK üzerinden emekli olan vatandaşlar için emeklilik bilgisi sorgulama...


Öyle ki Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlana bu imkânlar ile birlikte vatandaşlar emeklilik durumları hakkında öğrenmek istedikleri tüm detaylara internet üzerinden ulaşabilmektedir. Bunun için de gerek SGK emeklilik çalışma süresi gerekse de emekli aylık bilgisi için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan E-SGM portalına giriş yapılması gerekmektedir. Bu giriş işlemleri ile birlikte sistem üzerinden sorgulama yapma imkânına sahip olabilirsiniz. Bu imkândan tüm vatandaşlar yararlanabilmektedir. Fakat bu işlemler için ilk olarak E-SGM portalına giriş yapılması gerekmektedir.

E-SGM Giriş

E-SGM portalına giriş yapmak için kişilerin T.C. Kimlik numarası, doğum yeri ve doğum tarihi, cilt numarası gibi bilgileri sisteme girmesi gerekmektedir. Bu sayede bilgileri girilen kişilerin sistem tarafından otomatik olarak bilgileri hazırlanmakta ve menü üzerinden seçilen işlemler sonucunda yayınlanmaktadır. Emeklilik ile ilgili bilgileriniz için emeklilik bölümünden ya da hizmet bölümüne tıklayarak sigortalı olduğunuz süre boyunca ne kadar çalıştığınızı öğrenebilirsiniz. Bu sayede herhangi bir şekilde kuruma müracaat etmenize de gerek kalmadan tüm bu bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Bu tamamen ücretsiz olduğu gibi kişilerin istediği zaman yararlanabileceği bir hizmettir.

ESGM hizmet ekranının kapatılması nedeniyle böyle bir  imkandan yararlanmak şu an için mümkün değildir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR