BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
İŞÇİ

Sendikalardan anlamlı kampanya

Hak-İş ve Memur-Sen konfederasyonları, Suriye'ye yardım kampanyası başlattı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Yardımeli, Deniz Feneri, Kimse Yok Mu, Cansuyu ve İHH yardım derneklerinin temsilcilerinin de katılımıyla Memur-Sen Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Gündoğdu, Hak-İş ve Memur-Sen'in ''önce insan'' diyerek sendikacılık yaptıklarını belirterek, daha önce Arakan için de yardım çağrısında bulunduklarını söyledi.

Suriye'deki insanların can güvenliğinin olmadığına ifade eden Gündoğdu, Suriye'deki yaşanan açılığa dikkati çekti. En az 3 binin çocuk öldüğünü, 100 binden fazla kişiden haber alınamadığını, Türkiye'ye gelenlerin durumunun biraz daha iyi olduğunu dile getiren Gündoğdu, Suriye'de kalanların perişanlığına olduğunu söyledi. ''Suriye'ye BM öncülüğünde, can güvenliği sağlanmış bir insani yardım koridoru açılmasını istiyoruz. Bunun için Türkiye'nin girişimde bulunmasını ihtiyaç var'' diyen Gündoğdu, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yaptığını söyledi.

Derneklerin internet sitelerindeki Suriye'ye yardım için açılan hesapların bilgilerinin yer aldığına dikkati çeken Gündoğdu, dernekler aracılığıyla Suriye'ye yardım edilebileceğini bildirdi.

''Hiçbirimiz Esed değiliz, hepimiz Suriyeliyiz'' diyerek yardım yapmak gerektiğini ifade eden Gündoğdu, ''130 bin liralık bir yardımla kampanyayı başlatıyoruz. Üyelerimizi yardım seferberliği yapmaya çağırıyorum. Şimdi yeniden empati yapma zamanı'' diye konuştu.

Uluslararası işçi örgütlerine çağrı

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, Türkiye'de, bölgede ve dünyada ihtiyaç içinde olan bütün mazlumların kendilerinden alacaklı olduğuna inandıklarını belirterek, mazlumlar ile dayanışma içinde olmayı görev olarak telakki ettiklerini söyledi. ''Bugün yanı başımızda, komşumuzda yanan ateşi söndürmek için bize büyük görevler düşüyor'' diyen Arslan, Türkiye'de 120 bini sığınmacı olmak üzere 175 bini aşkın Suriyeli bulunduğuna işaret etti. Sınırın öbür tarafında büyük katliam yaşandığını, savunmasız sivil insanların katledildiğini anlatan Arslan, Suriyelilere insani yardımların ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Uluslararası toplumu Suriye konusunda duyarlı olmaya davet eden Arslan, BM'nin güvenli bir insani yardım koridoru oluşturması gerektiğine dikkat çekti. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu ve Kamu Hizmetleri Federasyonu'na Suriye konusunda duyarlılık göstermeleri çağrısı yaptıklarına dikkati çeken Arslan, ''Hak-İş olarak bizler, mütevazi imkanlarımızla 100 bin liralık bir katkıyla kampanyaya destek olmaya karar verdik. Bütün örgütümüzü bu konuda yine harekete geçirecek girişimleri başlattık. İnşallah örgütümüzün çabaları ile bu katkıyı artıracağız'' dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR