BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

Sendikacıların görev yerleri değiştirilemeyecek

Türk Sağlık-Sen tarafından açılan dava sonucunda Danıştay'ın aldığı karara göre sendikacıların görev yerlerinin değiştirilemeyecek...

Danıştay sendikacıların görev yerlerinin değiştirilemeyeceğine hükmetti. Karara göre, sendika şube yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin haklı bir sebep olmadıkça görev yerleri değiştirilemeyecek.

Edinilen bilgiye göre, Türk Sağlık-Sen tarafından açılan dava da Danıştay sendikacıların görev yerlerinin değiştirilemeyeceğine hükmetti. Türk Sağlık-Sen Bolu Şube Başkanı Hakan Koca’nın görev yaptığı hastanenin başka bir bölümüne gönderilmesi üzerine atamanın iptali için Türk Sağlık-Sen tarafından dava açıldı. Davayı görüşen Sakarya İdare Mahkemesi verdiği kararda bu talebi reddetti. Sendikanın temyiz başvuru üzerine Danıştay 5. Dairesi kararı bozarak yeniden hüküm verilmesi için mahkemeye geri gönderdi.

Sakarya 1. İdare Mahkemesi de Danıştay’ın bozma kararı üzerine yeniden verdiği kararda sendika şube yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin haklı bir sebep olmadıkça görev yerlerinin değiştirilemeyeceğine hükmetti.

İdarenin görev yeri değişikliğine gitmesinde kamu yararı olmadığına ve görev değişikliği sebeplerinin hukuken geçerli olmadığına karar verilerek işlemin iptaline karar verdi. İptal üzerine bu İdarenin Danıştay’a temyize gitmesiyle davayı gören Danıştay 5. Dairesi, verdiği kararda idarenin başvurusunun reddine karar verdi. Danıştay kararında söz konusu mahkeme kararının hukuka ve usulüne uygun olduğuna karar vererek onayladı, iptal talebini reddetti.

“HAKLILIĞIMIZ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI”

Karar ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Sendikacılar yasal güvenceye sahiptirler fakat buna rağmen bazı idareler ısrarla bu tip yer değişikliklerini yapmaya çalışıyorlar. Danıştay’ın bu konudaki bu kararı haklılığımızı bir kez daha ortaya koymuştur. Sendikacıların güvencelerine bir kez daha dikkat çekerek idareleri bir anlamda uyarmıştır. İdareciler bu tür tutumlardan vazgeçmelidirler” dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR