BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Şehit çocuklarına ücretsiz kolej!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'dan şehit çocuklarına güzel haberler var. Bakan İslam'ın verdiği bilgilere göre, 19 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yasayla milyonlarca vatandaşa sağlanacak haklar şöyle...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, internet düzenlemesi ile anılan fakat içerisinde yaşlılar, engelliler, şehit yakınları, gaziler, çocuklar ve kadınlara yönelik pek çok yeni düzenleme bulunan 'torba yasa'nın getirdikleri hakkında çarpıcı detayları paylaştı. Bakan İslam'ın verdiği bilgilere göre, 19 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yasayla milyonlarca vatandaşa sağlanacak haklar şöyle:

ŞEHİT ÇOCUĞUNA ÜCRETSİZ KOLEJ

Özel okulların ücretsiz öğrenci okutma kontenjanlarında öncelik şehit, gazi, vazife malullerinin ilk ve orta öğretim çağındaki çocukları ile devlet koruması altına alınan çocuklar için kullanılacak.

MUHTAÇ YAŞLILARA BAKIM HİZMETİ

Türkiye genelinde muhtaç durumdaki yaşlıların sıra beklemeden 'evde bakım hizmeti' alabilmesi için hizmet alımı yöntemiyle bu olanak sağlanacak. Ayrıca kurumlarda bakımı sağlanan kimsesiz yaşlılara 'aylık harçlık' ödenecek.

ÖZEL TEDAVİ VE BAKICI ANNE

Suça sürüklenen çocuklar için aile ve topluma uyumlarının sağlanacağı tedavilerin yürütüleceği çocuk destek merkezleri açılacak. Kimsesiz çocuklar için kurulacak çocuk evlerinde 24 saat esasına göre çalışan 'bakıcı anneler' görev alacak.


DAHA ÇOK ENGELLİ- YE BAKIM AYLIĞI

Evde bakım aylığı uygulamasında evinde birden fazla engelli olan ailelerin gelir hesaplamasında birinciden sonraki her bakıma muhtaç engelli 'iki kişi' sayılacak. Bu yolla daha çok engelli ailesi gelir kriterinde sıkıntı yaşamadan evde bakım aylığı alabilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR