BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
GÜNCEL

Şehit çocuklarına destek gecikmedi!

Soma’da meydana gelen maden faciasında yaşamını yitirenlerin gözleri arkada kalmayacak. Sivil toplum kuruluşları, özel şirketler çocukların okutulması için seferber oldu. Öğrencilere eğitim hayatları boyunca burs verilecek.

MEMURLAR- Manisa'nın Soma ilçesindeki madende yaşanan faciadan sonra yetim kalan çocuklar için Türkiye seferber oldu. Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özçukurlu önceki gün, hayatını kaybeden madencilerin okul çağındaki çocuklarını, Türkiye'nin hangi bölgesini isterlerse yatılı ve pansiyonlu okullarda tüm masraflarını karşılayarak okutacaklarını, üniversite öğrencilerine de burs vereceklerini açıklamıştı. Dün de Türk eğitim Vakfı'ndan burs açıklaması geldi. Açıklamada "Kazada vefat eden veya çalışamayacak durumda olan işçilerimizin ilk, orta, lise ve yüksek öğrenim gören çocuklarına burs tahsis edilecek. Burslar çocuklarımızın ve gençlerimizin öğrenim hayatları boyunca devam edecek" denildi.

ATO'dan 1 milyon lira

Ankara Ticaret Odası da, şehit olan madencilerin ailelerine 1 milyon lira nakdi yardım, 0-6 yaş çocuklarının bakım masraflarını sağlama, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine de burs verme kararı aldı. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) da bu yıl TOG Bazar etkinliğinde kapı girişinden ve TOG masasındaki ürün satışından elde edilecek gelirin tamamını Soma'da birinci derece yakınlarını kaybeden öğrencilere burs olarak aktaracak. Bu çerçevede 22 Mayıs Perşembe günü İstanbul'da yapılacak TOG girişinde verilen 30 TL'lik bağışların tümü öğrencilere aktarılacak. Dünya Göz Hastaneleri de madenci ve kurtarma ekiplerinin göz sağlıklarını ilgilendiren tüm hizmetleri sağlayacak.

Doğuş Grubu'ndan sosyal yardım

DOĞUŞ Grubu Soma'nın sağlık, barınma ve sosyal ihtiyaçlarına katkıda bulunmak için sosyal yardım projesi başlattı. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk "Bu proje, Doğuş Grubu ve Ailesi'nin gönüllü katkılarıyla yapılacak. Ben de şahsen, yüksek öğrenim çağına gelmiş veya halen yüksek öğrenimini sürdüren çocukların üniversite eğitimleri boyunca masraflarını karşılamayı arzu ve taahhüt etmek istiyorum" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR