BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Savunma sanayinde hedef büyütüldü!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı açıklamada Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKE) savunma sanayinde hedefi büyüttüğünü açıkladı.

- Yılmaz, MİLGEM Prototip ve İkinci Gemisi'nin teslim edildiğini, 3. ve 4. gemilerin inşasının planlandığını açıkladı.

İhracatın da artacağına işaret eden Yılmaz, "2013'te 1.4 milyar dolar olan savunma ve havacılık sanayi ihracatının 2014'te 1.6 milyar dolara çıkarılması hedeflenmekte" dedi.

Reklam filmli tanıtım

Yılmaz, MHP'li Özcan Yeniçeri'nin sorusuna verdiği yanıtta, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın savunma sanayi ürünlerinin yurtdışında tanıtımı amacıyla uluslararası işbirliği ofisleri kurduğunu, yabancı yayın organlarında reklam, tanıtım filmleri, marka ve slogan çalışmaları yaptığını anlattı.

Yılmaz, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın Washington, Riyad, Brüksel, Astana'da faal ofisleri olduğunu, Güney Amerika, Afrika ve Güneydoğu Asya ofislerinin açılması çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Yılmaz, MKE'nin ihracatta yeni pazarlara açıldığını da belirterek, "Önemli miktarda alım yapan Körfez ülkeleri ve yeni bir pazar olarak ortaya çıkan Afrika ve Güney Amerika ülkelerine ihracatın artırılması için faliyetler yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Suudi Arabistan'da yürüyen projeleri takip etmek amacıyla Riyad'da ofis açılmıştır" dedi.

Piyade tüfeğinden yerli tanka kadar

Bakan İsmet Yılmaz, yerli ve yabancı alt yüklenicilerle birlikte yürütülen projeleri Milli Piyade Tüfeği, Modern Makinalı Tüfek, Altay Tank Projesi, Nüfuz Edici Bomba, Chaff ve Flare olduğunu kaydetti. Yılmaz, savunma sanayi sektörünün derinliğinin arttırılması adına yürütülen çalışmaların sürekli devam ettiğini belirterek, bu konuda 35 mm Oerlikon Parçacıklı Uçaksavar Mühimmatı İyileştirme Projesi, Panter iyileştirme projeleri olduğunu anlattı.

Yılmaz, MKE'nin faaliyet alanında yerli üretim oranının yüzde 90'lar düzeyine çıkarılması yönünde çalışma yaptıklarını bildirdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR