BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Sahte savcı 33 bin lirasını dolandırıldı

Mardin' in Midyat ilçesinde yaşayan Süryani vatandaş Fehmi Ergin, ‘baş komiser' ve ‘cumhuriyet savcısı' olarak tanıtan şahıslar tarafından, terör örgütüne yardım yaptığı bahanesiyle dolandırıldı

Midyat Telkari Gümüşçüler Çarşısı'nda yaklaşık 35 yıldır esnaf olan 43 yaşındaki Fehmi Ergin, terör örgütüne telefon ve internet üzerinden yardım yapıladığı iddia edilerek gizli soruşturma yürüttüklerini belirten telefon dolandırıcıları tarafından 33 bin lira dolandırıldı.

Başından geçen olayı anlatan Ergin, telefonla arayan kimliği belirsiz bir kişi, kendisinin 'Cumhuriyet Savcısı' olduğunu, terör örgütünün dükkan telefonun interneti üzerinden konuştuğunu, kimlik numarası üzerinden terör örgütüne para yatırıldığını ve parasal işlemleri yaptığını bunu tespit etmek için bankadan 33 bin lira çekip verdiği hesap numarasına yatırması gerektiğini söyledi. Ergin, kendisiyle konuşan kişilerin işyerinde bulunan oğluyla da irtibat içinde olduklarını belirtirken, "Bana telefon geldi. Bu dükkan telefonunun interneti olduğunu söylediler. Bu internet üzerinden bu yabancı kişilerle konuşulduğunu söylediler. Kimlik numaram üzerinden para yatırıldığını söylediler. Böyle bir şeyin olmadığını söyledim. Tabii ki inanıyoruz falan dediler. Emniyete gelmemi söylediler. Emniyete gittim, emniyete varmadan bir 50 metre orada durun dedi. Ondan sonra beni bankaya yönlendirdiler. Bu şahısları yakalamamız için kendilerini Baş komiser, Savcı diye tanıttılar iki kişi. Özellikle telefonumu kapatmamamı istediler. Bu sırada işyerime 4 kişilik polis ekibin gittiğini söylediler ve beni oğlumla görüştürdüler, oğlum 4 kişinin dükkan telefonuyla uğraştığını belirtince ben gerçekten inandım. Daha sonra beni bankaya yönlendirdiler" ifadelerini kullandı.

Ergin, "Bankadan kredi çektim, krediyi çektikten sonra bir hesap numarası verdiler bana. Bu hesap numarası ve şahsın ismini verdiler. Oraya göndermemizi söylediler. Ondan sonra ben dedim çocuğumla konuşmak istiyorum. Çocuğumla konuştum. Baba dedi burada emniyetten dört kişi var dedi. Bende onlara yardımcı olmasını istedim. Parayı yatırmadan önce beni çocuğumla konuşturdular. 35 bin lirayı dükkana bıraktıklarını söylediler. Çocukla konuştum evet baba 35 bin lira dükkandadır dedi. Çocuğu nasıl ikna ettiyseler bilmiyorum. Çocuğa ne söylersek aynısını o şekil babana söyleyeceksin. Bende parayı hesaba yatırdım. Böylece 33 bin lira hesaba yatmış oldu. Para çekildikten sonra oyun olduğunu anladım." şeklinde konuştu.

DOLANDIRICI LÜLEBURGAZ'DA YAKALANDI

Dolandırıldığını anladıktan sonra emniyete koşan Ergin, olayı polis anlattıktan sonra harekete geçen polis, paranın İstanbul Lüleburgaz'dan çekildiği tespit etti. Ergin, "O şahsın Lüleburgaz'da yakalandığını söylediler. Ben bu oyuna geldim kimsenin bu oyuna gelmesini istemiyorum. Devletin bu işe el atmasını istiyoruz." İfadelerini kullandı.

Öte yandan Telkari Gümüşçüler esnafı, son bir haftada onlarca kişinin 'Telefon ve internet üzerinden örgüte para aktardığınızı tespit ettik' şeklinde telefonlar aldıklarını belirtti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR