BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Sahte diplomalı müdire memuriyetten atıldı!

Adalar Belediyesi'nde 28 yıl çalışan ve kendisini ortaokul mezunu olarak gösterip yazı işleri müdürlüğüne kadar yükselen Fulya Erkan memuriyetten atıldı.

Kimliksiz ve diplomasız olarak Adalar Belediyesi'nde memuriyete başlayan ve müdürlüğe kadar yükselen Fulya Erkan'a son sözü yargı söyledi. 

Sabah'ın geçen mart ayında "Müdür sahtekâr çıktı" haberiyle ortaya çıkardığı skandalda yargı karara bağladı. Erkan'ın 2 yıl 6 ay hapis ve para cezalarının yanı sıra memurluk haklarının elinden alınmasına hükmedildi.

17 YAŞINDA İKEN 18 YAŞINDA GÖSTERİLDİ

Adalar Belediyesi'ne memur alınacağını duyan ilkokul mezunu Fulya Erkan, 1987'de sınava girdi. En az ortaokul mezunu olma şartını ise, "diplomam var" diyerek beyan etti. Belediyenin o dönemki personel müdürü H.A. ise 17 yaşındaki Erkan'ı 18 yaşında gösterdi.

ESKİ MEMUR DİYE DİPLOMA SORULMADI

Fulya Erkan daktilo kâtibi olarak işe başladı. 1991'de ihbar edilince işinden ayrılmak zorunda kaldı. 2004'te "Eski memurların işe dönme hakkından" yararlanarak tekrar Adalar Belediyesi'ne başvuran Erkan, terfi ederek Yazı İşleri Müdürü oldu. Erkan'a 'eski memur' diye diploma da sorulmadı.

DAVAYA MALİYE BAKANLIĞI VE SGK DAHİL OLDU

Erkan ise 2006'da Açık Öğretim'den ilköğretim diplomasını aldı. Savcılık Erkan'la ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Davaya Maliye Bakanlığı, İstanbul Defterdarlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da müdahil oldu.

Erkan'ın avukatı Metin Gezmişoğlu o dönem diplomanın akıbetini sormayan belediye çalışanlarını suçladı. Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı, Erkan hakkında nitelikli dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla fezleke düzenledi.

83 BİN 320 TL PARA CEZASI

Dosya Anadolu Adliyesi Genel Soruşturma Bürosu'na gönderildi. Savcı, Erkan'ın 1987-1991 arasındaki memuriyetiyle ilgili dönemin zaman aşımına girdiği kararını vererek bu dönem için kovuşturmaya yer olmadığını belirtti. Mahkeme heyeti Erkan'ı 2 yıl 6 ay hapis, 83 bin 320 TL para cezasına çarptırdı. Ayrıca memurluk haklarının elinden alınmasına hükmetti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR