BIST 10.046
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.408,30
İŞÇİ

Sağlık-Sen’den MHP’li başkana sert tepki

Denizli'nin Çivril İlçesi'ne bağlı Kıralan Beldesi'nde, MHP’li Belediye Başkanı Bayram Gümüş'ün, Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli pratisyen hekim Soner Er'e hakaret ederek darp etmesine Sağlık-Sen tepki gösterdi.

Bir hekime yönelik şiddetin Belediye Başkanlığı makamında oturan birinden gelmesini üzüntüyle karşıladıklarını belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet kimden gelirse gelsin yaptırımının ağır olmasını beklediklerini söyledi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI AMİRLİK MAKAMI DEĞİL, HİZMET MAKAMIDIR

Belediye Başkanı Gümüş’ün Doktor Soner Er’e “Amirin geldi, neredesin şerefsiz” diye hitap etmesinin kendisinin nasıl bir edep seviyesine sahip olduğunu gösterdiğini belirten Genel Başkan Metin Memiş, birilerinin Bayram Gümüş’e Belediye Başkanlığı makamının ‘amirlik makamı değil, hizmet makamı’ olduğunu hatırlatması gerektiğini söyledi.

Yakışıksız ifadelerinden dolayı konu ile ilgili yasal sürecin zaten işlemeye başladığını belirten Genel Başkan Metin Memiş “Doktor arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi ve yaptırımların arttırılması adına girişimlerimizi sürdüreceğiz. Sağlıkta şiddet öyle bir boyuta geldi ki; bırakın insanları caydırmayı, neredeyse cesaret veriyor. Bir doktorun, bir sağlık çalışanının hakarete uğraması ya da darp edilmesi normal bir olay değil. Görevi sadece vatandaşımızın sağlığını korumak ve sürdürmesini sağlamak olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddete dur diyecek tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR