BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
SAĞLIK

Sağlık personeli atamaları için yeni yönetmelik

Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı yeni yönetmelikle aynı hizmet grubunda bulunan stratejik personelin eş durumu tayinlerinde eşlerin istedikleri ilde bir araya gelmeleri sağlandı.

Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetlerinin yurt genelinde etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla hazırladığı yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yeni yönetmelikle, aynı hizmet grubunda bulunan stratejik personelin eş durumu tayinlerinde eşlerin istedikleri ilde bir araya gelmeleri sağlandı. Ayrıca, tabip ve uzman tabiplerin farklı bir kadroda çalıştığı sürelere de hizmet puanı verilmesine dair önemli düzenlemeler de yapıldı.

Diğer sağlık haberleri için buraya tıklayın...

HİZMET PUANI ESASI

Yapılan değişiklikle, aynı hizmet grubunda bulunan stratejik personelin eş durumu tayinlerinde eşlerin istedikleri ilde bir araya gelmeleri sağlandı. Hizmet puanının hesaplanmasında ise Kalkınma Bakanlığı'nca hazırlanan İl ve İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Tabloları esas alınacak. Atama ve yer değiştirme işlemlerinde kullanılmak üzere, yönetmelik kapsamındaki personel için her atama döneminden önce atamaya esas olmak üzere çalışılan yerin özelliklerinin göz önüne alındığı hizmet puanı hesaplanacak ve atamalarda bu puan esas alınacak. Hizmet puanlarının eşitliği halinde ise kıdeme bakılacak.

KIDEMİ FAZLA OLAN ÖNCELİKLİ

Personelin iller arası atamaları Ocak ile Haziran-Eylül döneminde yapılacak. Açık olan ve doldurulmasına ihtiyaç duyulan kadrolar ilan edilecek ve bu kadrolara atanmak isteyen personel, tercih yaparak müracaatta bulunacak. Bakanlık ve bağlı kuruluşları tercih sırasına bakmaksızın hizmet puanına göre atamaları tamamlayacak.

ALT TAYİN TALEBİ İMKANI

Yeni yönetmelikle, eş ve öğrenim mazeretinden tayin olanların da bir defaya mahsus alt bölge tayin talebinde bulunabilmeleri sağlandı. Eşlerden biri bir başka kurumda çalışıyorsa, varsa o kurumla yapılan protokol hükümleri dönem beklenilmeden uygulanacak. Ancak başka kurumda çalışan eşin, bakanlık veya bağlı kuruluşunun personelinden Genel Yönetmelik hükümleri çerçevesinde unvan, kadro ve görev bakımından üst olması veya zorunlu yer değiştirmeye tabi personel olması hâlinde eş durumu ataması değerlendirilerek yapılacak. Buradaki 6 yılın uzun bir süre olduğunu, bu sürenin kısaltılması gerektiğini belirttik. Yönetmeliğin 18. maddesinde 6 yıllık bu süre, 5 yıla düşürüldü.

Diğer sağlık haberleri için buraya tıklayın...

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR