BIST 10.895
DOLAR 32,16
EURO 34,98
ALTIN 2.505,17
SAĞLIK

Sağlık çalışanlarından nöbet sorununa ilginç çözüm

Türkiye'nin dört bir yanından üye olanlar, site sayesinde nöbet listesini, kimseyi mağdur etmeden kısa sürede çıkarıyor.

İzmir'de kendi mağduriyetinden yola çıkan 18 yıllık anestezi teknisyeni Atilla Ayar, "www.nobet.com.tr" sitesini kurdu. Sağlık çalışanları arasında kısa sürede büyük ilgi toplayan ve ücretsiz olan site, bir haftada 2 bin üyeye ulaştı. Türkiye'nin dört bir yanından üye olanlar, site sayesinde nöbet listesini, kimseyi mağdur etmeden kısa sürede çıkarıyor.

İzmir Tepecik ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Ayar, nöbet çizelgesi oluştururken yaşadığı zaman kaybı ve iş arkadaşlarıyla tartışmaları üzerine çözüm arayışına girdi. Sağlık kurumlarında nöbet çizelgeleri oluşturulurken çıkan kavga ve tartışmaların önüne geçmek ve kendi yaşadığı mağduriyeti gidermek isteyen Ayar, www.nobet.com.tr sitesini kurdu. Sosyal medya sayesinde hızla büyüyen site, Türkiye'nin dört bir yanından 2 bin üyeye ulaştı. Türkiye'de bu altyapıda başka site olmadığı dile getiren Atilla Ayar, "Öncelikle kendi sorunlarımızı, nöbet tutmadaki aksaklıkları çözmek için çalışmalar yaptım. Siteyi kendimiz kullanmayı düşünürken Türkiye'nin her yerinden üyeler geldi. Sağlık çalışanlarının nöbet çizelgelerini yapan bir site oldu. Sağlık personeli arasında nöbet listesini hazırlamak gerçekten çok zor. Mazeretler çok ve hazırlamak uzun sürüyor. Biz bunları dikkate alarak, istatistiksel olarak bir sistemde hazırlıyoruz." dedi. Türkiye'nin dört bir yanında kullanılmaya başlayan siteye Şanlıurfa, Hakkari, Trabzon, Edirne ve Konya gibi illerde yaşayan çok sayıda doktor ve hemşire üye olduğunu kaydeden Ayar, "İnternet sitemizi bir hafta önce açtık. Sosyal medyada paylaşımları oldu, yaklaşık 100 bin insan gördü. Görüştüğüm insanlar, bu sistemden çok memnun olduğunu söyledi. İnsanların mağduduriyetini giderdiğim için ben de çok mutlu oluyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR