BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

Sağlık çalışanları bu tarihte iş bırakacak!

TÜRK Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi için 13 Mart'ta iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.

Sağlık emekçilerinin 13 Mart’ta yapılacak iş bırakma eylemine sağlık alanında faaliyet gösteren birçok sendika, oda ve dernek katılacak.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının sorunlarla karşı karşıya bırakıldığını ve taleplerinin sürekli ötelendiğini kaydederek çalışanların sorunlarına çözüm için 13 Mart’ta iş bırakacaklarını belirtti. Şiddet, yetersiz istihdam, ağır iş yükü, bitmek bilmeyen nöbetler, yapılan haksız uygulamalar nedeniyle sağlık çalışanlarının ağır bir “tükenmişlik sendromu” ile karşı karşıya olduklarına dikkat çeken Kahveci, şunları ifade etti:

“Sağlık hizmetlerinde görev alan doktorundan hemşiresine, ebesinden sağlık memuruna, memurundan hizmetlisine kadar tüm çalışanların sorunları ve sıkıntıları vardır. Türk Sağlık-Sen olarak bir 14 Mart Tıp Bayramı’nın süslü sözlerle geçiştirilmemesi, çalışanların taleplerini yerine getirilmesi ve çalışanların taleplerinin Türkiye kamuoyunda tekrar güçlü bir şekilde gündeme gelmesi adına 13 Mart’ta tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakıyoruz. Ayrıca 14 Mart Cumartesi günü de kararlığımızı devam ettiriyor ve aile hekimliklerinde ve TSM’lerde cumartesi nöbetine hayır diyerek iş bırakıyoruz. Sağlık alanında örgütlü dernek, oda ve diğer birçok STK ile aynı gün yapacağımız bu iş bırakma eyleminde sağlık çalışanlarının taleplerine bir kez daha dikkat çekeceğiz ve sorunlara çözüm isteyeceğiz. Sadece acil sağlık hizmetlerinin sunulacağı bu eyleme tüm sağlık çalışanlarının, sağlık alanında faaliyet gösteren tüm STK’ların katılmasını bekliyor ve çalışan hakkı için güç birliğine davet ediyoruz. Gelin 500 bin sağlık çalışanının haklı taleplerini aynı günde hep beraber dile getirelim. Bu iş bırakma eylemini aynı zamanda daha iyi bir sağlık hizmeti verilmesi içinde gerçekleştiriyoruz ve tüm vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz.”

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR