BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.428,04
GÜNCEL

Sağlık Bakanlığı duyurdu! Yeni yasaklar geldi

SAĞLIK BAKANLIĞIı'nca 'Normalleşme Döneminde Sağlık Kurumlarında Çalışma Rehberi' güncellenerek, yeni başlıklar eklendi. Yeni yasaklara göre sağlık çalışanları zorunlu olmadıkça yüksek riskli bölgelere seyahat etmeyecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 'Normalleşme Döneminde Sağlık Kurumlarında Çalışma Rehberi' güncellenerek, 'Covid-19 kapsamında E2 ve E3 grubu ilçe devlet hastanelerinde (entegre hastane) alınması gereken önlemler', 'Covid-19 kapsamında ilçe sağlık müdürlükleri, toplum sağlığı merkezleri ve bağlı kuruluşlarında alınması gereken önlemler', 'Covid-19 kapsamında sağlıklı hayat merkezlerinde alınması gereken önlemler' başlıkları eklendi.

Eğitimler mümkünse çevrimiçi (online) yapılacak
Buna göre, entegre hastanelerde, koronavirüs pandemisi sırasında verilen eğitimler güncellenerek sürdürülecek. Eğitimler mümkünse çevrimiçi (online) yapılacak, kayıt altına alınacak ve Sağlık Bakanlığı materyallerine uygun olacak. Hastane aciline başvuran hastalar için gerekli tedbirler alınarak yoğunluk oluşması engellenecek. Bekleme alanlarındaki gazete, dergi, broşür, kalem ve kitap gibi eşyalar kaldırılacak. Hastane bünyesinde hizmet sunan diş polikliniğine/uzman aile hekimi polikliniğine başvuran hastalar genel alanlarda kalabalık oluşturmaması için ayrı olarak kabul edilecek.

Refakatçi kabul edilmeyecek
Hasta ziyareti için mesai saatleri dışında belirlenmiş bir zaman içerisinde sadece hastanede yatan kişinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tek kişinin ziyaretine izin verilecek. Hastanın yardıma ihtiyacı olduğu durumlar (pediatrik hastalar, özel gereksinimli bireyler, yaşlı hastalar vb.) hariç refakatçi kabul edilmeyecek.

Riskli bölgelere seyahat yasak
Pandemi dönemi boyunca sağlık çalışanları zorunlu olmadıkça yüksek riskli bölgelere seyahat etmeyecek. Kurumlarda her gün düzenli olarak temizlik yapılacak. Sık kullanılan alan ve malzemeler daha sık temizlenecek.