BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Rehin Alınan Türk Şoför Sayısı 32 Oldu

Musul'u ele geçiren ve Kerkük'e de saldıran IŞİD'in rehin aldığı Türk şoför sayısı 32'ye yükseldi.

MEMURLAR-Irak'ın ikinci en büyük kenti Musul'u ele geçiren ve Kerkük'e de saldıran Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) rehin aldığı Türk şoför sayısı 32'ye yükseldi.

Dün de IŞİD militanlarının Türk vatandaşı 28 şoförü rehin aldığı öğrenilmişti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şoförlerin durumuna ilişkin, “Biz, onların bir an önce kurtarılması, en kısa zamanda ailelerine ve ülkelerine kavuşmaları için yoğun bir trafik içindeyiz. Durumlarının iyi olduğunu haber almış olmak şimdilik bizi teselli etti” demişti.

İLERLİYORLAR

Dün Irak'ın Musul kentini ele geçiren IŞİD terör örgütü eylemlerine bugün de devam ediyor. Son gelen bilgilere göre örgüt petrol rafinerisi Beici’ye doğru ilerliyor. Reuters haber ajansı tarafından geçilen son haberde IŞİD militanlarının Kuzey Irak’ta Selahattin kenti yakınlarındaki petrol rafinerisi Beici’ye ilerlediği belirtildi.

KERKÜK'ÜN İLÇELERİNDE SICAK ÇATIŞMA

Kerkük'ün ilçelerinde IŞİD ile sıcak çatışma yaşandı. IŞİD'in Tuzhurmatu'yu da ele geçirdiği belirtiliyor. Bölgesel Kürt yönetimine bağlı 2 Peşmerge Tugayının Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesine vardığı bildirildi.

2 İLÇEDEN PÜSKÜRTÜLDÜLER

Irak'ın Musul kenti ve çevresini ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, Kerkük'ün Riyaz ve Reşad ilçelerinden püskürtüldü. Sabah saatlerinde asker ve polisin terk ettiği iki ilçeye geceyarısı Albay Serhat Kadir komutasındaki birlikler operasyon düzenledi. 12. Tümene bağlı asker ve polisin katıldığı operasyon sonucu iki ilçenin kontrolü yeniden ele geçirildi. IŞİD militanlarının ise kaçarken tüm askeri araçları yakarak tahrip ettiği bildirildi.

TUZHURMATU'YU DA ELE GEÇİRDİLER

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Selahaddin eyaleti içerisinde yer alan Tuzhurmatu kentini ele geçirdiklerini, ayrıca Selahaddin'e bağlı Bici kentindeki tüm silah depolarına el koyduğunu duyurdu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR