BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.409,90
ÖĞRETMEN

Rehber öğretmenlerin ek ders sorunu bitiyor mu?

Eksen - Eğitimsen (Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası) rehber öğretmenlerin sorunlarını masaya yatırdı.

Kamu Hakem Kurulu'nun 29.05.2012 tarih ve Karar No:2012/1 sayılı kararının 30. maddesi; “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %5 ve %15 artırımlı ödenir.” şeklinde karar almıştı.Bu karara dayanan  Maliye Bakanlığı'nın 31.08.2012 tarih ve B.07.0.BMK.0.22.115920-8 Sayılı yazısı ile rehber öğretmenlerin fiili olarak derse girmedikleri  belirtilerek(Oysa rehber öğretmenlerin çalışma saatleri içinde yaptıkları bütün iş ve işlemler ders niteliğindedir. Eğitim öğretim kurumlarında rehber öğretmenlerin öğrenciye yönelik olarak yaptıkları çalışmalar eğitim öğretim kapsamında olduğuna göre bu çalışmalar aynı zamanda ders niteliğinde olan çalışmalardır.)ek ders ücretlerinden %5 ve %15 artırımlı olarak yararlanamayacaklarına karar vermiştir. Bu durum eğitim öğretim hizmetleri sınıfında çalışan personel arasında eşitsizliğe neden olmuştur.

Eğitim öğretim hizmetleri sınıfını oluşturan öğretmenlerin  bir kısmı, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararının gereği olarak ek ders ücretlerinden %5 veya %15 artırımlı yararlanması, bir diğer kısmının yararlanamaması adil bir uygulama değildir. Bu durum Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırıdır. Bu uygulamanın verimliliğe ve motivasyona olumsuz yansıyacağı açıktır.

Eğitim öğretim hizmetleri sınıfında görev yapan branşların içerisinde Kamu Hakem Kurulu'nun 29.05.2012 tarih ve Karar No:2012/1 sayılı kararındaki ek dersle ilgili haklardan yararlanamayan  tek branş rehber öğretmenlik branşıdır.

Yaptıkları görevin niteliğine bakılmaksızın  eğitim ve öğretim hizmetlerinde fiilen görev yapan eğitim çalışanlarının yüksek lisans veya doktora yapmış olmasına göreek ders ücretinden %5 veya %15 artırımlı olarak yararlanmaları daha uygun olacaktır.

Eksen - Eğitimsen (Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası) olarak eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında yer alan rehber öğretmenlerimizin ek dersleriyle ilgili durumun Kamu Hakem Kurulu'nun almış olduğu 29.05.2012 tarih ve Karar No:2012/1 sayılı kararı kapsamında olduğunu belirtiyor, toplu sözleşme döneminde konuyla ilgili aksaklığın giderilmesinin doğru olacağınıve iki yıllık dönemde uğradıkları hak kaybının telafi edilmesinin gerektiğini düşünüyoruz.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR