BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.464,56
GÜNCEL

PTT şubelerine artık para gönderilmeyecek!

Son aylarda 8 şubesi hırsızlar tarafından soyulan PTT, artık şubelerin ‘kendi yağıyla kavrulmasını’ istiyor.

Şubelere artık merkezden para gönderilmiyor. Ödeme alacaklar ya birilerinin fatura ödemesini ya da havale yapılmasını beklemek zorunda.

Akşam gazetesinin haberine göre; Türkiye genelinde 4.300 şubesiyle faaliyet gösteren PTT, güvenlik sorununu çözmek için farklı yöntemlere başvuruyor. Şubelerindeki soygun haberleriyle gündeme gelen PTT, hırsızlara karşı binalarını güvenlik görevlisi, kamera, alarm ve kurşun geçirmez camla donatırken şubelerinde ise farklı yöntemlere başvuruyor. Şubelerine güvenlik görevlisi atamayı maliyetli bulan kurum yönetimi, şubelere para transferini kesti. Sabah saatlerinde PTT şubelerinde sıraya giren vatandaşlar, ödeme alabilmek için başka vatandaşların şubeye gelip para yatırmasını bekliyor. PTT şubelerinde kuyruğa giren vatandaşlar, para bulunmadığı için sırasını çoğu kez para yatırma işlemi yapacaklara veriyor.

RING ARAÇLAR HASILATI TOPLUYOR

Öğlene kadar şubelerin biriktirdiği parayı hırsızlara kaptırmak istemeyen PTT yönetimi hafta içi her gün merkez postanelerden çıkardığı güvenlikli ring araçlarıyla şubelerin kasasında biriken parayı da toplatıyor. Çoğu şubesinde 2 memurdan fazla çalışan bulunmayan PTT, bu şubelerde sık yaşadığı soygunlara önlem olarak tenha bölgelerdeki şubelerini ya kapattı veya daha merkezi caddelere taşıdı.

HER YIL REKOR KIRIYOR

PTT, şu anda mevduat toplama haricinde tüm bankacılık işlemlerini yapan bir kurum. Yılda 130-140 milyon civarında yatırımla bilişim, iletişim ve fiziki mekanlar bakımından altyapısını geliştiren PTT, 2003'te 25 milyon lira olan karını 2012 itibariyle 171 milyon TL'ye çıkardı.

Son yıllarda dünya devleriyle rekabet eder konuma gelen PTT, 2003'te 2,4 milyon adet olan bir aylık işlem miktarını, 2013 başında 26 milyona yükseltti. PTT, 2013 yılında Anonim Şirket unvanını aldı.

2014'TE HANGİ BANKA KAÇ PERSONEL ALACAK?

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR