BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,10
ALTIN 2.472,17
İŞÇİ

PTT çalışanları tüm yurtta iş bıraktı!

İstanbul Şube'lerine bağlı yaklaşık 2 bin kişilik grup, 'PTT halkındır satılamaz' yazılı büyük bir pankart açarak yasa tasarısına protesto ettiler.

Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi kararı alan Bağımsız Haber-Sen, Birlik Haber-Sen, Kesk Haber-Sen ve Türk Haber-Sen'in İstanbul Şube'lerine bağlı yaklaşık 2 bin kişilik grup, 'PTT halkındır satılamaz' yazılı büyük bir pankart açarak yasa tasarısına protesto ettiler.

SİRKECİ POSTANESİNE YÜRÜDÜLER

Sabah saatlerinden itibaren Karaköy İskelesi önünde toplanan PTT çalışanları, davul ve zurna eşliğinde Galata Köprüsü üzerinden geçerek Sirkeci Büyük Postane'ye doğru yürüdüler. 'Direne direne kazanacağız', 'Vatandaş uyuma PTT'ye sahip çık' şeklinde sloganlar atarak yürüyen grup, kısa süreli trafiğin de aksamasına neden oldu. Tarihi Büyük Postane binası önüne gelen PTT çalışanları burada basın açıklaması yaptılar. Açıklamayı Haber-Sen üyesi ve TRT Spikeri Özlem Merter okudu.

ANKARA

Başkent’te bir günlük iş bırakma eylemi yapan PTT çalışanları, PTT A.Ş Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesini istedi. Türk Haber-Sen, Haber -Sen ve Bağımsız Haber-Sen üyesi PTT çalışanları; PTT A.Ş. Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi için Maltepe’de bir araya geldi. Burada toplanan grup üyeleri kortej oluşturup, Kızılay’a yürüdü. ‘PTT A.Ş.’ye hayır’, ‘A.Ş. yasa tasarısı geri çekilsin’ pankartları açan grup, ‘Emekçiyiz, halkçıyız kazanacağız’ sloganları attı. Milli Müdafaa Caddesi’nde toplanan grup üyeleri önce Meclis’e yürümek istedi. Tasarının Meclis’te görüşülmek üzere yeniden alt komisyona gönderildiği haberini alan grup, bu isteğinden vazgeçti.

Yürüyüş nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alan polis, Kızılay ile Güvenpark çıkışını kapattı. Grup üyeleri bir süre burada davul zurna eşliğinde halay çekti.

Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, tasarının alt komisyona havale edildiğini söyledi. Sözleşmeli köleler haline getirilmeye razı olmayacaklarını belirten Karadavut, iş güvencelerini terk etmeyeceklerini vurgulayarak ne olduğu belirsiz bir statüye geçmeye razı olmayacaklarını kaydetti. Posta dağıtıcılarının yıpranma haklarının verilmesini ve ücretlerinin iyileştirilmesini istedi.

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

BURSA

Basın açıklamasının ardından halay çeken memurlar, tasarının geri çekilmesini istedi.

PTT çalışanları ülke genelinde iş bırakma eylemi yapıyor. Sabahın erken saatlerinde PTT Bursa merkez binası önünde toplanan Birlik Haber-Sen, Haber-Sen, Bağımsız Haber-Sen ve Türk Haber-Sen üyesi bir grup memur, slogan atarak yasa tasarısına tepki gösterdi. Sendikalar adına basın açıklaması yapan PTT çalışanı Yeliz Bilgin, "1995 yılında PTT'yi bölerek Türk Telekom AŞ kuruldu. Ancak bu defa başaramayacaklar. PTT çalışanları olarak yağma sürecine geçit vermeyeceğiz." dedi. Bilgin'in konuşması sık sık sloganlarla kesildi.

Açıklamanın ardından davul zurna eşliğinde halay çeken memurlar, tasarının geri çekilmesini istedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR