BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,08
ALTIN 2.466,51
İŞÇİ

PTT çalışanları AŞ yasasını protesto etti

Türk Haber-Sen'e üyesi PTT çalışanları, "Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı"nı protesto etti.

Karayolları Genel Müdürlüğü önünde toplanan PTT çalışanları, buradan TBMM Dikmen kapısına yürüdü.

Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, yaptığı basın açıklamasında, posta hizmetlerinin, serbestleştirilme ve piyasalaştırma adı altında özelleştirilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

PTT'nin anonim şirket haline getirilmek istendiğini belirten Karadavut, tasarıyla Anayasa hükümlerinin yok sayıldığını, kamu yararının göz ardı edildiğini ve yalnızca sermaye kesiminin taleplerinin dikkate alındığını iddia etti.

Karadavut, tasarıyla, iş güvencesi olmayan sözleşmeli personel çalıştırılması yolunun da açıldığını ifade ederek, "Böylece, kurumda çalışanlar arasında ayrımcılığa gidilmekte, iş barışı bozularak, çalışanlar birbirine düşman hale getirilmektedir" dedi.

PTT'nin anonim şirkete dönüştürülmesine karşı olduklarını belirten Karadavut, şöyle konuştu:

"Tasarı kanunlaştığında, iş güvencemiz yok edilecek. İdari sözleşme statüsüyle köleliğe geçilecek. İşlerimiz parça parça taşeronlaştırılacak. Stratejik önemi bulunan ve bütçeye kaynak kazandıran bir değerimizin daha yok olmaması için bütün kamuoyunu, çalışanlarımızı, sendikaları, dernekleri, vakıfları bu tarihi kuruma sahip çıkmaya ve verdiğimiz mücadeleyi desteklemeye çağırıyoruz."

PTT çalışanlarına MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy da destek verdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR