BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.464,06
EMEKLİ

Prim borcu olan emekliye müjde üstüne müjde

Pirm borcu olan ve bunun için yapılacak uygulamaları bekleyen yaklaşık 450 bin emekliye taksit müjdesini geçtiğimiz günlerde vermiştik.. Şimdiki güzel haber ise çalışan ve prim borcu olan emeklilere...

Türkiye'de 10 milyon emekliden yaklaşık 4 milyonu çalışıyor. Bu kapsamda çalışan doktordan notere kadar herkesin destek primi ödemesi gerekiyor.

450 BİN KİŞİ DESTEK PRİMİ ÖDEMEYİ UNUTTU

İkinci işte çalışıp da destek primini yatıranların sayısı ise 250 bine ulaşmıyor. Yapılan denetimlerde 450 bin kişinin destek primini ödemeyi unuttuğu, 50 bine yakın kişinin hiç yatırmadığı, geriye kalanların da kaçak çalıştığı belirlendi.

450 BİN EMEKLİYE BEYAZ BİR SAYFA

Hükümet, destek primini ödemeyi unutan 450 bin kişi de dahil 1 milyon vatandaş için temiz bir sayfa açtı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bildirimde bulunmayanların maaşından yaptığı cezalı destek primi kesintisini durdurdu. Yeni Sosyal Güvenlik Yasası ile primini ödemeyenlere yapılandırma fırsatı doğdu. İşte, bu konuda en çok merak edilen soruların yanıtları şöyle:

DESTEK PRİMİ UYGULAMASI KİMLERİ KAPSIYOR?

Destek primi uygulaması 1986 yılından itibaren emekli aylığı bağlanan SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ya da banka sandıklarına göre emekli olup da çalışmaya devam edenleri kapsıyor. Emekli olduktan sonra avukat, noter olarak çalışanlardan yüzde 15 kesinti yapılıyor. Bağ-Kur'dan emekli olanların aylığından yüzde 10 kesinti oluyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR