BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.468,17
İŞÇİ

Postacılar, PTT AŞ tasarısına razı değil...

PTT A.S, farkli gerekçelerle, personelin ihtiyaçlarini, beklentilerini karsilamaktan uzak bir sekilde, meclise gönderildi. Çalışanlar tasarıya tepki gösterdi...

Yillardir gündemde tutulan, oldu olacak denilen, bir anlamda yilan hikayesine dönen PTT A.S, farkli gerekçelerle, personelin ihtiyaçlarini, beklentilerini karsilamaktan uzak bir sekilde, yasa tasarisi olarak hükümet tarafindan meclise gönderildi. Peki mevcut tasari ne getiriyor neler götürüyor.

Birlik Haber Sen Ankara Şubesi yaptığı açıklamada PTT çalışanlarının kazanılmış haklarına dönük kaygı ve eleştirilerini dile getirdi.

İşte Birlik Haber Sen'in ilgili açıklaması:

Posta hizmetleri kanunu tasariyla var olan 5584 sayili posta kanunu yürürlükten kaldirilip, yeni posta kanunu hayata geçiriliyor. Yeni düzenlemeler PTT' A.S'nin lehine birden fazla kazanim, yetki getirirken personel lehine hiçbir yenilik, kazanim getirmemektedir. Personele, 399 Sayili KHK ile kismen güvence altina alinmis olan is güvencesinden, haklarindan vazgeçmesi reva görülüyor.Taslaktan anlasildigi üzere PTT A.S personelinin atama, terfi, tayin, izin, görevden alma gibi özlük haklari bakanlar kurulunun onaylayacagi bir yönetmelikle belirlenecektir.

Memur’un çalisama hayati için vazgeçilmez, kazanilmis haklarin basinda gelen is güvencesinin, normlar hiyerarsisinin besinci basamaginda bulunan yönetmeliklerle düzenlenmesi çalisan açisindan kabul edilebilir bir durum degildir, söyle ki bugün yönetmelikle verilen bir hak, bir kazanim yarin bir baska yönetmelikle kolayca alinabilir. Bu sebeplerden mütevellit özellikte kurumda çalisan mevcut personelden emekliligine 5 yil ve daha fazla kalan personelin kurumdaki gelecegi yani is güvencesi ortadan kaldirilmaya çalisilmaktadir.

Mevcut personelin kazanimlarindan taviz verilmesinin önüne geçilmesi için canhiras bir sekilde çaba sarf edilmesi gerektigi bir gerçektir.Bizler konuda tüm varligimizla mücadele edecegimizi, bu mücadeleyi sonuna kadar yürütecegimizi deklare etmekten onur duyuyoruz. PTT personelinin, bu süreçte diger AS ve özellestirme süreçlerinde yapilanlarin aksine sendikalarin arkasinda durmasi gerektigi kanaatindeyiz eksik aksak tüm yönlerine ragmen mevcut durumda haklarimiz savunacak, kazanimlarimizdan taviz vermemizi engelleyecek sendikalardan baska bir yapi ve müessese yoktur.

Birlik Haber-Sen tüm teskilatiyla bu konuya müdahil olup personel lehine olumlu kazanimlar elde edecegine güvenimiz tamdir. AS olunca dört ikramiye alacaksiniz deyip bunu sitelerinde toplantilarinda ilan eden sendikanin, AS olsun da baska kuruma geçelim kurtulalim diyen sendikanin, kefaletleri hediye eden sendikanin simdi biz AS’ye karsiyiz demelerini bile erdemli bir davranis olarak görüyor, birlik ve beraberlik çagrisi yapiyoruz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR