BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.468,85
GÜNCEL

POMEM adaylarının dikkatine!

12. Dönem polis meslek eğitimi için asil adaylardan gelmeyenlerin ve feragat edenlerin yerine yedek 100 polis adayı POMEM'e alındı.

Bu alım Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi sitesinde aşağıdaki gibi duyurldu..

İŞTE EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN O AÇIKLAMASI...

12. DÖNEM POLİS MESLEK EĞİTİMİNE ALINACAK YEDEK ÖĞRENCİ ADAYLARIN DİKKATİNE!

1- 12. dönem polis meslek eğitimi 05 Kasım 2012 tarihinde başlatılmıştır.

2- 12. Dönem polis meslek eğitimi için Asil adaylardan gelmeyenlerin ve feragat edenlerin yerine, yedek sıradan başarılı olan (97) erkek ve (3) bayan olmak üzere toplam (100) yedek adayın okul planlaması yapılmıştır.07.11.2012 tarihinde planlanan yedek adaylardan Sağlık Raporunda elenen ve haklarından feragat eden adayların yerine, ihtiyaç halinde yedek sıradan 2. planlama ise 12 Kasım 2012 tarihinden itibaren açıklanacaktır. Yedek sıradan başarılı olan adayların www.egm.gov.tr/egitim adresi ile www. egitim.pol.tr adresinden yapılacak olan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

3- 08–15 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılan 12.Dönem Polis Meslek Eğitimi Seçme ve Değerlendirme sınavı sonucu yedek adaylardan (1.) yedek ile (98.) yedek erkek aday dahil ve (1.) yedek ile (3.) yedek bayan aday dahil olmak üzere okul planlamaları yapılmıştır.

4- Planlaması yapılan yedek adayların İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğüne özlük dosyasını almak için müracaat etmeleri gerekmektedir.

5- Planlaması yapılan yedek adaylar, 12 Kasım 2012 günü saat 08.00’de planlandıkları Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde hazır bulunacaklardır. (POMEM’lerle ilgili bilgiye İl Emniyet Müdürlüklerinden ulaşılabilecektir.)

6- Planlaması yapılan erkek adaylardan askerlik görevini ifa edenlerin terhis işlemleri başlatılması için isim listeleri Milli Savunma Bakanlığına bildirilmiştir. Söz konusu kişilerin bu durumu takip etmeleri gerekmektedir.

7- Planlaması yapılan erkek adaylardan askerlik vazifesini ifa etmeyen erkek adayların isim listeleri Milli Savunma Bakanlığına muafiyet işlemleri için bildirilmiştir. Askerliğini yapan adaylar ise; terhis belgeleri ile askerlik süresince alınan hava değişimi raporu, herhangi bir sebeple alınan sağlık kurulu raporlarını ve askerlikten muaf veya askerliğe elverişli olmayanlar ise bu durumlarını gösterir belgelerini kayıt esnasında POMEM Müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

8- POMEM sınavlarında başarılı olan ve planlaması yapılan tüm yedek adayların SGK’dan Aktivasyon yaptırmaları gerekmektedir. Bu konu ile ilgili olarak;
5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Yükümlülükleri nedeniyle 12. Dönem POMEM öğrenci adaylarının SGK kapsamına dahil edilmeleri konusunda aktivasyon işlemi yaptırmaları gerekmektedir. Öğrenci adayları sırasıyla parantez içerisindeki işlemleri takip ederek (www. sgk.gov.tr/ e-sgk/ e-hizmetler/ e-hizmetler/ sigortalı sorgulama/ sağlık provizyon sorgulama) adresinden aktivasyonun yapılıp yapılmadığını (provizyon alabilir –provizyon alamaz) gösterir ibareye ulaşmaları; provizyon alabilir şeklinde ibare olması durumunda bir çıktı alıp SGK’ya onaylatmaları ve planlandıkları POMEM’e giderken yanlarında götürmeleri gerekmektedir.
Provizyon alamaz şeklinde ibare olması durumunda ise nüfus kayıt sistemine göre bağlı bulunduğu İl-İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaatları ile gelir testi yaptırarak SGK’ya aktivasyon yaptırmaları ve planlandıkları POMEM’e giderken yanlarında götürmeleri gerekmektedir.
Aktivasyon işlemleri yapılmamış olan öğrenci adaylarının sağlık harcamaları ise, kendilerince karşılanacaktır.

9- POMEM Müdürlüğüne geçici kaydı yapılan yedek adaylara, tam teşekküllü devlet hastaneleri ile üniversite hastanelerinden, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde POMEM Müdürlüklerince sağlık kurulu raporu aldırılacağından dolayı planlaması yapılan adayların sağlık kurulu raporu masrafları için yeteri kadar (yaklaşık 500 TL) yanlarında para bulundurmaları gerekmektedir.

10- Taahhütname ve Kefaletname Senetleri kesin kayıt esnasında istenecektir.

11- POMEM Müdürlüklerine eksik evrakla müracaat eden yedek adayların geçici kayıtları yapılmayacaktır.

12- Adaylar geçici kayıtlarını yaptırdıkları andan itibaren yatılı olarak planlandıkları POMEM Müdürlüklerinde kalacaklardır. Bundan dolayı ihtiyaç duyacakları eşyaları yanlarında getirmeleri gerekmektedir. (Yeteri kadar kıyafet, eşofman takımı, spor ayakkabısı, varsa koyu renk ayakkabı ve tıraş malzemesi vb.)

13- Adaylar yanlarında gelirken görüntü alma ve kaydetme özelliği olan elektronik cihazlar getirmeyeceklerdir.(Kameralı cep telefonu, kamera, fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar (Laptop), tablet bilgisayar vs.)

14- Yedek adaylar da, 05 Kasım 2012 tarihinden itibaren başlayan “Polislik Mesleğine Hazırlık” (İntibak) eğitimine tabi tutulacaklardır. Bu eğitim süresi içerisinde POMEM Müdürlükleri aracılığıyla sağlık kurulu raporu aldırılacaktır.

15- Yapılan bu duyuru tebliğ mahiyetinde olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

07 Kasım 2012
ADAYLARA DUYURULUR.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR